Domain Authority (Domain Otoritesi) Nedir ve Nasıl Yükseltilir?

Anasayfa Blog Domain Domain Authority (Domain Otoritesi)...

Çeşitli SEO çalışmaları aracılığıyla arama motorlarında daha yüksek bir sıralama elde etmek mümkündür. Arama motoru sonuç sayfalarında daha yüksek bir sıralamada yer almak için yapılan SEO çalışmaları, belirli metrikler göz önünde bulundurularak uygulanır. Bu metrikler, web sitelerinin üst sıralara yerleşmesini sağlayan kriterler olarak sınıflandırılabilir. Arama motoru sıralama kriterlerine göre optimize edilen web siteleri, daha iyi bir sıralamaya ulaşabilir. Web siteleri için önem taşıyan metriklerden biri de Domain Authority’dir.

Domain Authority, web sitelerinin benzer rakiplerine göre durumunu ve performansını bilmek için oldukça yararlı bir metriktir. Fakat Domain Authority, Google için bir sıralama faktörü değildir. Google’ın web sitelerinin nasıl sıralanacağına karar vermek için Domain Otoritesini bir sıralama faktörü olarak kullanmadığını bilmekte fayda vardır.

Domain Authority Nedir?

Domain Authority, web sitelerinin arama motorlarında ne kadar iyi sıralanabileceğini hesaplamak için kullanılabilecek bir sıralama metriğidir. Büyük bir SEO şirketi olan MOZ tarafından oluşturulan Domain Authority, web sitelerine 1 ile 100 arası bir puan verir. Yüksek bir puana sahip web siteleri, arama motoru sonuç sayfalarında daha iyi bir sıralama elde eder. Birçok şirket ve marka dijital stratejilerini belirlemek ve web sitelerinin durumunu değerlendirmek için Domain Authority metriğinden faydalanır. Etkili bir dijital strateji belirlemek için Domain Authority kullanılabilir.

Domain Authority, web sitelerinin performansına dair yaptığı hesaplamalarda çok sayıda faktör kullanır. Domain Authority ölçümü ile web sitelerinin arama motoru sonuç sayfalarında ne kadar iyi bir sıralama elde edeceğini tahmin etmek mümkündür. Domain Authority, sitenizin sektörünüze veya belirli bir konuya göre alaka düzeyini gösterir. Ayrıca alan adınızın sıralama açısından gücünü ve otoritesini görebilirsiniz.

Domain Authority hesaplanırken kullanılan çok sayıda faktör vardır. Google, Microsoft veya Facebook gibi web sitelerinin yüksek Domain Authority puanı olduğu söylenebilir. Bu puan yaklaşık olarak 95 ile 100 arasıdır. Öte bir yandan yeni açılan web sitelerinin Domain Authority puanı 5 ile 20 arası olmaktadır. Düşük bir Domain Authority puanını geliştirmek yüksek bir puanı geliştirmekten daha kolaydır. Aşağıdaki puan aralıklarına göz atarak web sitelerinin durumuna göre bir fikir edinmek mümkündür.

  • 1-20 arası düşük puan
  • 20-30 arası ortalamanın altında puan
  • 30-40 arası ortalama puan
  • 40-60 arası iyi puan
  • 60-80 arası çok iyi puan
  • 80-100 arası mükemmel puan

Domain Authority puanları yukarıdakine benzer şekilde değerlendirilmektedir. Domain Authority puanınız ile web sitenizin arama sonuçlarındaki performansını tahmin etmeniz mümkündür. Sitenizin puanını arama motoru sonuç sayfalarındaki diğer web siteleri ile karşılaştırarak, daha iyi bir puana erişmeye yönelik optimizasyonlara başvurabilirsiniz.

Uygun fiyatlı domain tescil etmek için  https://www.ehost.com.tr/alan-adi linkinden alan adı satın al ve Mükemmel fiyat hosting fiyatları için linki tıklayabilirsiniz, https://www.ehost.com.tr/hosting

ehost her zaman en ideal alan adı tescil ve hosting  sağlayıcı olma yolunda mimumun karlar ile yoluna devam etmektedir.