İnternette Aradığınız Her Şeyi Nokta Atışı Bulmak İçin Tıklayın!

Anasayfa Blog Genel İnternette Aradığınız Her Şeyi Nokt...

İnternette arama yaparken bazen aradığınız bazı şeyleri tam olarak bulamadığınızı düşünüyor musunuz? Bu konuda size birkaç fikir vermek istiyoruz. Google, özellikle arama konusunda büyük bir yenilik sunuyor. İçeriklerimizin içinde teknolojiden de haberler vermeye başlıyoruz artık. Bu yüzden de Google arama gibi durumları değerlendirmek ve sizlerin de faydasına çevirmek için çalışma yapıyoruz.

Google, yaptığı yeni güncelleme algoritması ile kullanıcı deneyimini en iyi seviyelere getirecek bir özellik sunuyor. Bu konuda yapılan çalışmalara bakarsanız, kullanıcıların gerçek anlamda aradığı sonuçları bulmasını sağlayacak. Yeni güncellenen özellik, tırnak özelliği olarak da biliniyor.

Tırnak işareti özelliği nedir? 

Google tırnak işareti özelliği, nasıl çalışıyor? Gelin yakından bakalım. Google, yeni arama özelliğini şarj cihazları üzerinden örneklendirdi. Biz de öyle yapalım. Diyelim ki internette şarj cihazlarıyla ilgili bilgi almak istiyorsunuz. Ancak sizin bu konudaki esas kriteriniz, kablosuz şarj cihazları. İşte böylesi bir durumda, Google aramasını "kablosuz şarj cihazları" şeklinde yazmalısınız. Bu aramayı yaptıktan sonra karşınıza çıkan ilk sonuçlar, kablosuz şarj cihazı kelimelerinin yan yana bulunduğu sayfalar olacak. Bu sayede öncelikli olarak kablosuz şarj cihazları ile ilgili bilgilere, sonrasında ise bu kelimelerin geçtiği tüm makalelere ulaşmış olacaksınız.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan isim, Google Arama Yazılım Mühendisi Yonghao Jin oldu. "Varsayılan olarak; sistemlerimiz hem girilen kelimeleri ve tümceleri hem de genellikle yararlı olan ilgili terimleri ve kavramları arayacak şekilde tasarlanmıştır. Alıntılanmış bir arama kullanırsanız, yakından alakalı kelimeler kullanan faydalı içeriği kaçırabilirsiniz." diyen Jin, tırnak işareti kullanılarak yapılacak alıntı aramalarının avantajını ise şöyle açıkladı: Kelime öbeklerinin tam anlamıyla bir sayfada olmasının her şeyi değiştirdiği zamanlar vardır. Bu durumlar için, alıntılanan aramalar kullanılabilir ve çok daha iyi sonuçlar verir.