SEO Hosting Hizmeti Nedir? SEO Hosting Hizmetinde Neler Sunulur?

Anasayfa Blog SEO SEO Hosting Hizmeti Nedir? SEO Host...

 SEO hosting, arama motorları için yapılan SEO çalışmalarının sunucu tarafında katkı sağlayacak hizmetleri kapsar. Hızlı sunucu cevap süreleri, yüksek uptime oranı, özel IP ve barındırma alanı bu hizmetin temelini oluşturur.

SEO Hosting çalışmalarında C Class IP sınıf değişikliğiVPS (Virtual Private Server) veya daha farklı sunucu özellikleri değişikliği gibi yüksek hızlı sunucu çözümleri ve farklı bir takım düzenlemeler, hizmetler sayesinde, sitenizin trafiğini arttırmaya yönelik yapılan, teknik bir SEO ( Search Engine Optimization ) çalışmasıdır.

SEO Hosting hizmeti, web sitenizin bulunduğu hosting ( barındırma ) şirketi tarafında yapılabilecek teknik çalışmalardır ve hosting şirketi tarafından ekstra ücret karşılığında sunulur.

SEO Hizmeti nedir?

Eskiden, internette milyonlarca içeriğin arasından aradığınız şeyi bulmak samanlıkta iğne aramaya benzerdi. Sonra YahooGoogleYandex gibi arama motorları çıktı ve kullanıcıların internette bir şey ararken belirli kelime dizinleri ile aradıklarını kolaylıkla bulmalarını sağlayan özel bir hizmet sunmaya başladılar.

Bu web siteleri, daha fazla kullanıcıyı çekmek, onların aradıklarını kolayca bulmalarını sağlamak ve kullanıcılara en iyi bir deneyimi yaşatmak için sürekli değişen ve gelişen çeşitli algoritmalar kullanmaya başladılar.

Arama Motorları, düzenli olarak tüm web sitelerini tarayarak içeriğini öğrenmeye çalışır, kullanıcın sorduğu soruya en doğru ve en yakın cevabı, taradığı siteler içinden seçerek kullanıcının önüne listeler halinde sunar.

Her birinin kendine has kuralları vardır ve koydukları kurala en çok uyan web sitelerini ön plana çıkarırlar.

Bu algoritmaların ne olduğunun araştırılıp öğrenerek, web sitenizde bu kriterlerin sağlanmaya çalışılması işine, SEO Search Engine Optimization) hizmeti denir.

SEO Hosting Hizmeti Nasıl Verilir?

SEO Hosting, SEO çalışmalarından ayrı olarak hosting şirketiniz tarafından verilen bir hizmettir. Çoğunlukla web sitenize, bağlı bulunduğunuz IP sınıfından üst IP sınıfında yer vermek, bununla birlikte VPS (Virtual Private Server) barındırma seçenekleri, bunun yanında yüksek uptime süreli sunucu özellikleri, en temel SEO Hosting uygulamaları iken, Sunucu / Server cevap süreleri ve sunucu özellikleri de çok önem teşkil eden diğer bir konudur.