Site İP Sorgulama Nedir? Domain IP Sorgulama Nasıl Yapılır?

Anasayfa Blog Domain Site İP Sorgulama Nedir? Domain IP ...

Site İP sorgulama nedir ve nasıl yapılır? Domain IP sorgulama işlemleri için yapılması gereken, belirli bir araştırma olacaktır. Peki ama nasıl? Gelin bu yazımızda sizlere site ip sorgulama konularında öne çıkarılan sonuçları sunalım.

Domainler yapısal olarak internet sitelerini güçlü bir şekilde karşımıza çıkaran ve kolaylıkla siteleri bulmamızı sağlayan bir araçtır. Kelime ve rakam kombinasyonlarıyla karşımıza çıkan bu kelime gruplarıadres olarak kullanılmaktadır. İnternete bağlı olan hemen hemen her dijital varlık için belirli bir IP adresi bulunuyor. Bu adresler, kendine has bir yapıda sunuluyor ve ön plana çıkarılıyor.

Domain sorgulama işlemleri de aynı şekilde ilerliyor. IP kelime anlamı olarak Internet Protocol demektir. Bu da belirli bir rakam dizilimi anlamına geliyor. Her sitenin kendine aid bir IP adresi ve rakam dizilimi bulunur. Haliyle bu rakamların ezberlenmesi güç olacağı için domain sistemi kullanılmaktadır.

Bir domainin IP adresini nasıl öğrenebiliriz?

Domain ıp adresi öğrenme konusunda yapılması gereken işlem, kök sunucularını sorgulamakla başlayacaktır. Bu işlem için en basit yöntem DNS Checker gibi dönüştürücü siteleri kullanmak olacaktır. Ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz dnschecker.org sitesi, bu konuda size yardımcı olabilir. Yapmanız gereken işlem yalnızca bu siteye girmeniz olacaktır.

Sonrasında Site ip adresi sorgulama konusunda bütün çözümleri incelemeniz mümkündür. Aynı şekilde site ip adresi bilgileri sorgulama işlemlerini de bu çevirici sitelerle yapabilirsiniz. Birkaç saniye içerisinde aramak istediğiniz sitenin IP adresini ve bilgisini öğrenebilirsiniz. Bu kadar kolay.