Ücretsiz CDN Veren Siteler Nelerdir? CDN Hosting Hızlandırır Mı?

Anasayfa Blog Nedir? Ücretsiz CDN Veren Siteler Nelerdir...

Ücretsiz CDN Veren Siteler Nelerdir? CDN Hosting Hızlandırır Mı?

Bireysel olarak herkesin ihtiyaçlarına cevap veren CDN sistemleri, kullanışlılık açısından da destek sağlayan bir yapı sunuyor.  Wordpress sitenizi hızlandıracak 4 CDN hizmeti için sizlere özel bir içerik oluşturuyoruz. Bu yazımızda sitenizle ilgili seçenekleri inceleyebilir, beklentileri yakından takip etmeye başlayabilirsiniz. Farklı ve etkili bir çalışma ile aklınıza gelen bütün detayları yakından takip edebilirsiniz. Ayrıca geleneksel hizmetleri ve çalışmaları da bu süreçte kolayca incelemeye başlayabilirsiniz.

İnternet sitesiniz yüklenme hızı; yeni ziyaretçileri kaçırmamak, mevcut üyeleri sıkmamak ve arama sonuçlarında üst sıralarda görünmek için çok önemlidir. Wordpress sitenizin hızlı yüklenmesini sağlamak için kullanabileceğiniz pek çok aksiyon vardır. Bu aksiyonların başında da CDN kullanımı gelir. Bu yazımızda CDN konusuna göz atacağız.

İhtiyaca yönelik olarak ortaya çıkan bu sistemler sayesinde herkes için ayrı bir yaklaşım işimize yarayacaktır. Content delivery network, internet üzerindeki birçok veri merkezinde bulunan geniş ve dağınık bir sunucu sistemidir. CDN’nin amacı kesintisiz bir şekilde yüksek performans ile son kullanıcılara içerik sunmaktır.

CDN nedir? Hostingle nasıl çalışır?

Kaynak kullanımını azaltarak web sitenizin yüklenme süresini optimize edebilmenizi sağlayan CDN, performans açısından sunduğu avantajlarıyla sunucunuzun yanıt verme süresini hızlandırır. CSS, JavaScript, video veya resim gibi içeriklerin ziyaretçilere daha kısa sürede ulaşmasını sağlar. Özellikle çok fazla sayıda içerik barındıran sitenizin daha geniş kitlelere ulaştırılmasında yardımcı olur.

Peki CDN nedir? Content Delivery Network’ün kısaltması olan CDN’nin Türkçesi İçerik Dağıtım Ağı’dır. Bir dağıtım altyapısı olan sistem, web sitenizde bulunan ve çok sık talep edilen içeriklerin bir kopyasını önbelleğinde tutarak ziyaretçilerinize hızlıca ulaştırabilmenizi sağlar. Temel bant genişliği tüketimini azaltan sunucular topluluğu, sitenizin ziyaretçi trafiğini daha iyi yönetebilmenize yardımcı olur.

Dünya üzerindeki pek çok veri merkezinde yer alan dağınık ve geniş bir sunucu sistemi olan içerik dağıtım ağı, sayfa yüklenme sürelerini azaltarak çoklu kullanıcı isteklerini daha kısa sürede tamamlar. Amacı içeriği kullanıcılara kesintisiz bir şekilde sunmak olan CDN, web sitenizin performansını yükselterek network ile kullanıcı arasındaki gecikme süresini minimize eder.

HTML sayfaları, CSS ve javascript dosyaları dahil olmak üzere birçok içeriği yüklemek için gereken kodların hızlı bir şekilde aktarılmasına yardımcı olan CDN’ler, ana sunucunun dışında pek çok varlık noktasına sahiptir. Çeşitli sitelerden gelen web trafiği, içerik dağıtım ağları aracılığıyla sunulur. İçerikleri kendi veri tabanına kopyalayarak optimize eder ve ziyaretçilere iletir.

İyi yapılandırılmış ve optimize edilmiş bir CDN, sitelerinizi Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDOS) dahil pek çok kötü amaçlı saldırılara karşı korur. Ani trafik yükselmelerine karşı önlem alabilmenizi sağlayarak başlangıç hataları gibi çeşitli hata türlerinin önüne geçer. Web site sayfalarının hızlı bir şekilde açılmasına yardımcı olarak arama motorlarındaki sıralamanızı yükseltebilmenize imkân tanır.