VMware Nedir?

Anasayfa Blog Sunucu VMware Nedir?

VMware Inc., 1998 yılında Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde BT uzmanları tarafından kurulan ve sanallaştırma teknolojileri üzerinde yazılım ve uygulama geliştirme alanında hizmet veren bir şirkettir. VMware Inc., geliştirdiği teknolojinin en son versiyonu olarak nitelendirilen yazılımlarla sanallaştırma sektöründe lider konumda yer almaktadır. VMware'in ürettiği sanallaştırma yazılım paketleri, hem masaüstü versiyonlarını hem de sunucu kullanımı için olan yazılım versiyonlarını içermektedir. VMware, masaüstü yazılımlarını Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde çalışacak şekilde geliştirmiş ve tüm güncel platformlarda desteklemektedir. Şirketin kurumsal ürünleri arasında ESX ve ESXi yazılım paketleri de bulunmaktadır.

VMware'in piyasaya sunduğu ilk ürün VMware Workstation'dır. Şirket, günümüze kadar ulaşan en güncel sanallaştırma yazılımlarının AR-GE projelerinde ve sektöre kazandırılmasında öncü rol oynamıştır.

**VMware Nedir? Nasıl Kullanılır?**

VMware, günümüzde en çok tercih edilen yazılımlardan biridir. Popülerliğinin nedenleri arasında çapraz platform desteği sunması ve tüm işletim sistemleri tarafından kullanılabilir olması gösterilmektedir. VMware'in kullanım şekilleri ürünlere göre değişiklik göstermektedir.

**VMware Workstation Nedir?**

VMware Workstation, şirketin geliştirdiği bir hipervizör yazılımıdır. Bu yazılım, sanal makinelerin oluşturulmasını ve çalıştırılmasını destekleyen bir bilgisayar yazılımıdır. VMware Workstation, sadece 64 bit işletim sistemlerini desteklemektedir ve Linux ile Windows platformlarında güvenle kullanılabilir.

VMware Workstation yazılımı, Intel'in VT-x ve AMD'nin AMD-V sanallaştırma teknolojilerini kullanarak işlemlerini yürütür. Bu yazılım, bilgisayara mevcut işletim sistemi veya farklı bir işletim sistemi kopyası kurmak için kullanılır. Örneğin, Windows'a sahip bir bilgisayarda aynı anda Linux'u kullanmak isteyen kullanıcılar VMware Workstation yazılımını tercih edebilirler.

**VMware Fusion Nedir?**

VMware Fusion, yine VMware tarafından geliştirilen ve Apple ürünü bilgisayarlarla uyumlu çalışan bir hipervizör yazılımıdır. Sadece Mac ve Intel sistemlerini destekler. VMware Fusion, VMware Workstation'dan farklı olarak Mac'in BIOS özelliğini desteklemez ve bu nedenle Apple ürünleriyle uyumlu hale getirilmiştir.

**VMware Player Nedir?**

VMware Player, Windows veya Linux sistemlerini çalıştıran, 64 bit bilgisayarların sanallaştırma yazılımlarını destekleyen ücretsiz bir uygulamadır. VMware Player, VMware Workstation'un yan ürünü olarak da bilinir ve sadece kişisel kullanım için uygundur.

**VMware ESXi Nedir?**

VMware ESXi, önceki adıyla ESX olarak bilinen, sanal bilgisayar sunucularının dağıtımını ve sunumunu gerçekleştiren kurumsal özellikli bir hiper yöneticidir. VMware ESXi, sanallaştırma işlemlerini farklı bir boyuta taşır ve Unix AA alt yapısını içerir. VMware ESXi kullanımı ile uygulamanın kurulduğu sunucular, minimum işlem akışı ile sanallaştırma yapılmak istenen diğer araçlarda RAM ve işlemci alanlarını genişletebilir.

**VMware Horizon Nedir?**

VMware Horizon, Windows, Linux veya Mac işletim sistemlerini destekleyen, masaüstü uygulamalarının sanallaştırma işlemlerini gerçekleştiren bir üründür. VMware Horizon, masaüstü ve uygulamaların yönetimini kolaylaştırmak için kullanılır.

**VMware vSphere Nedir?**

VMware vSphere, bulut bilişim sanallaştırma platformu olarak bilinen bir VMware ürünüdür. VMware vSphere kullanımı ile güncelleştirilmiş bir vCenter yapılandırma yöneticisi, vCenter uygulama yöneticisi ve vMotion ile entegre çalışarak ana sunuculardan diğerlerine birden çok sanal makine taşınmasını sağlar. VMware vSphere, sanal makine alt yapılarının yönetiminde eksiksiz bir platform sağlar.

**VMware NSX® Nedir?**

VMware NSX®, veri merkezlerinde yazılımların tanımlanmasını ve ağ güvenliğini sağlayan bir platformdur. VMware NSX®, tüm ağların kullanımına sunulmuş sanal makinelerin işletim modelini sunar. VMware NSX® ile anahtarlamaların, yönlendirme işlemlerinin ve güvenlik duvarlarının oluşturulmasını içeren tüm ağ işlevleri hiper yöneticiye eklenir.

**VMware Tanzu Nedir?**

VMware Tanzu, modern uygulamaları geliştirmek, Kubernet'leri ortam içinde çalıştırmak ve her birini tek bir kontrol merkezinden yönetmek için kullanılan bir araçtır. VMware Tanzu, kullanıcıların kontrol Kuberneteslerini kolayca yönetmelerini sağlar. VMware Tanzu, modern uygulamaların geliştirilmesi ve yönetilmesi için hizmet sunar.

**VMware Distributed Switch Nedir?**

VMware Distributed Switch, verimli kullanımı destekleyen bir özelliktir. VMware sanallaştırma platformlarında iki farklı Switch türü bulunur