Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Anasayfa Blog Genel Web Sitesi Nasıl Kurulur?

" Web sitesi nasıl kurulur? " sorusunun yanıtını arayanlar için iki kolay seçenek söz konusudur: WodPress ile internet sitesi kurmak ya da hazır web sitesi kurmaya yarayan bir platform kullanmak!

Bu iki seçenekle nasıl hızlıca web sitesi sahibi olabileceğinizi açıklarken, bilmeniz gereken bazı terimler hakkında işinizi kolaylaştıracak açıklamalara yer verdik.

Web Sitesi Kurmak İçin Gerekenler
Kendiniz için ya da işletmeniz için bir web sitesi kurmak istediğinizde bilmeniz gereken iki temel terim vardır: Domain ve hosting. Bir web sitesinin teknik yapıları olarak tanımlayabileceğimiz bu iki önemli aşama; sitenizin adını /adresini belirlemenizi, kaydettirmenizi ve sitenizin depolanacağı alanı kiralamanızı içerir. Toplam 10 dakika kadar süren bu işlemlerden sonra içeriğinizi sitenize eklemek için kullanacağınız CMS denen platformun kurulması gerekir. En sona da tema ve eklentiler yardımıyla sitenizi istediğiniz işlevselliğe ve görünüme kavuşturmak kalır.

Web tasarımından anlamayan herkes kolaylıkla ve dakikalar içerisinde internet sitesi açabilir.

Özetle, üç temel bileşen web sitesi kurmak için yeterlidir:

Domain
Hosting
CMS

Alan adı, web sitenizin adı ve adresidir. Sitenizi bulmaya çalışanların sitenize girmek için kullandığı bu adrese domain de denir. Bir alan adının yıllık maliyeti ortalama 100 TL civarındadır.

İşletmeniz için web sitesi açmak istiyorsanız, alan adınızın şirketinizin adıyla aynı olması önerilir.

Kendiniz için kişisel bir web sitesi kurmayı planlıyorsanız, isim ve soy isminizi alan adı olarak kullanabilirsiniz.

Bir alan adı kaydederken aslında sadece web siteniz için bir isim belirlemeniz yeterli olmaz. Uzantı denen .com / .gov / .net gibi sitenizin adresini tamamlayan bölüme de karar vermeniz gerekir.

Hedefiniz uluslararası ziyaretçiler ise .com, .net veya .org gibi “genel” bir alan adı uzantısı uygun olacaktır. Hedefiniz belirli bir ülkede yaşayan ziyaretçilerse .tr .de, .fr veya .ru gibi “yerel” bir alan adı uzantısı kullanmalısınız.