Cloud Hosting Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Cloud Hosting Rehberi

Anasayfa Blog Nedir? Cloud Hosting Nedir? Yeni Başlayanl...

Geleneksel hosting hizmetlerinde, bir web sitesi tek bir sunucuda ve genellikle bir veri merkezinde barındırılır. Bu sunucu paylaşılabilir, (yani aynı sunucuda barındırılan birçok web sitesi) veya özel bir sunucu olabilir.

Web site ve uygulamaları barındırmanın yeni ve modern bir yolu olan cloud hosting’te (bulut barındırma) ise, tek bir sunucu kullanmak yerine, bağlı bulut sunucularından oluşan bir ağ kullanır.

Cloud hosting’in faydalarını anlamak için geleneksel hosting seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir:

Paylaşımlı Hosting (Shared Hosting): Tek bir sunucuda birden çok kullanıcı hesabının bulunduğu paylaşımlı hosting planları, bütçesi kısıtlı küçük web siteleri ve blog’lar için uygundur.

Dedicated Hosting: Tüm donanımın (sunucunun) tek sahibi siz olursunuz. Sunucu tarafı ile ilgili bilgiliyseniz, sizin için uygundur.

VPS Hosting: Tek bir sunucu, birden çok sanal sunucuya bölünmüştür. Donanım (dedicated server) arızasından endişe ediyorsanız, sizin için uygundur.

Cloud Hosting: Bağlı sunuculardan oluşan bir ağ, maksimum çalışma süresi sağlamak için birden çok sanal sunucuya bölünür. Ayrıca; esnekliği, güvenilirliği, performansı, fiyatlandırma modeli ve hepsinden önemlisi güvenlikle ile ilgili ek katmanları nedeniyle, bulut barındırmanın popülaritesi son dönemde oldukça artmış durumdadır.