eHost İle WordPress Site Hızlandırma, WordPress Web Sitesi Nasıl Hızlandırılır?

Anasayfa Blog WordPress eHost İle WordPress Site Hızlandırm...

Wordpress site hızlandırma işleminde pek çok kişinin beklentisine göre cevap verebiliyoruz. Bildiğiniz gibi günümüzde kurulan sitelerin hemen hemen %80 oranı Wordpress. Hatta bu oran yer yer daha da yükselebiliyor. Her birimiz ziyaret ettiğimiz web sitelerinde hıza dikkat ediyoruz. Yavaş web sitelerine girdiğimizde çoğu zaman hemen geri çıkıyoruz. Bir web sitesinin hızlı olması SEO çalışmaları için de büyük önem taşıyor. Eğer, Google sıralamasında üst sıralarda yer almak istiyorsanız web sitenizin hızlı bir şekilde çalışıyor olması gerekiyor.

Web Sitesi Hızı Neden Önemlidir?

Google, her zaman kullanıcıların faydalarını gözetir. Bir web sitesinin hızlı olması da kullanıcılara fayda sağlar. Hızlı bir web sitesi bu sebeple Google algoritması için büyük önem taşır. Sitenin hızlı olması hem kullanıcıların siteyi ziyaret sürelerini artıyor hem de web sitesinin Google’da daha üst sıralarda yer almasını sağlıyor. Bu sebeple bir web sitesinin hızlı ve kullanışlı olması büyük önem taşıyor.

WordPress Site Hızlandırma

  • Doğru Hosting Seçimi
  • Hızlı ve SEO Uyumlu Tema Seçimi
  • Cache Eklentisi
  • Resim Optimizasyonu
  • Veritabanı Optimizasyonu
  • CDN Sistemi Kullanımı
  • Lazy Load Kullanımı
  • CSS Optimizasyonu
  • JavaScript Optimizasyonu
  • HTML Optimizasyonu

Doğru Hosting Seçimi İçin eHost Uygun Çözümler Sunuyor

Seçeceğiniz hosting firması web sitenizin hızını doğrudan etkileyecektir.Hosting firmasının kalitesiz olması, SEO çalışmalarınız için olumlu sonuçlar doğurmayacaktır. Web sitenizin yer alacağı hosting firmasını iyi seçmelisiniz. Kurumsal, herkes tarafından bilinen, kesintisiz bir şekilde hizmet veren bir hosting firması ile çalışırsanız web sitenizin hızı için doğru bir adım atmış olursunuz.

Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

Birçok web sitesinin yavaş olmasına sebep olan en büyük faktör de tema seçimidir. Tema seçimi adeta bir web sitesinin kaderini belirler. Yanlış tema seçimleri, web sitesinin çok yavaş çalışmasına sebep olur. WordPress tabanlı web siteniz için tema seçerken işlevsel olmasına dikkat edin. İyi kodlanmış ve tarayıcı ile uyumlu olmasına özen gösterin. Temanın duyarlı yani responsive tasarıma sahip olması, hafif olması, GZIP ile sıkıştırılmış olması hızı ile ilgili kriterlerden birkaçıdır. Bu kriterlere uygun tema seçerseniz hızlı bir temaya sahip olmuş olursunuz. 2022 yılında en hızlı WordPress teması olarak kabul edilen bazı temalar: Scalia, TheGem, Skylar, Avada, Adaline. Bu konuda yapacağınız seçimler iyi bir site için oldukça önemli olacaktır. Diğer başlıkları da yeni içerikler ile görebilir ve onlara da yakından göz atabilirsiniz.