En Hızlı Hosting Hangisi? İndirimli Hosting Fiyatları 2022

Anasayfa Blog Hosting En Hızlı Hosting Hangisi? İndirimli...

En hızlı hosting paketleri arasında pek çok seçenek var. eHost olarak bu konuda yaptığımız çalışmalarla güncel olan her şeyi ön plana çıkarıyor ve sizlere ulaştırmaya devam ediyoruz. Rahat, etkili ve hızlı bir kullanımla karşınıza çıkarılan bütün çözümleri kullanabilir ve ön planda takip edebilirsiniz. Genel olarak en hızlı hosting için paketler ön plana çıkar. Bu paketler kişilerin beklentilerine göre şekillenir. Daha rahat, detaylı ve hızlı bir kullanımla organize edilen bu paketler, insanların isteklerine göre de şekil alabilir. Bu konuda yapılacak olan her bir farklı yaklaşım, estetik seçenek ve bireysel çözüm için sizler de zaman kaybetmeyin ve eHost paketlerine yakından göz atın. Daha rahat bir kullanımla ihtiyaçlarınızı görebilmek için tek bir seçenek arıyorsanız, emin olun reseller hosting ya da bireysel hosting paketlerini kullanabilirsiniz.

Uygun fiyatlı hosting paketleri arasında yer alan bütün seçimlerimiz ve çözümlerimiz sizler için vazgeçilmeyecek kalite seçenekleriyle ön plana çıkarılıyor. Reseller Hosting Nedir? Neden Reseller Seçmelisiniz? Hemen hemen internetteki tüm terimler gibi İngilizce’den literatüre geçmiş olan “reseller” kelimesi, aslında tam olarak “yeniden satış” şeklinde dilimize çevrilmelidir. Fakat bu kelimenin Türkçe’de ki tam tercümesi “bayi” kelimesi ile yapılmalıdır. Bu sebeple reseller hosting paketleri, “bayi hosting” olarak da adlandırılmaktadır.

Yukarıdaki paragrafta yapılan tanımdan da anlaşılacağı üzere, hosting satışı yapmak isteyen birinin satın aldığı barındırma hizmetine “reseller hosting” denir. Reseller hosting hizmetinde, satın alınan hosting alanı; birden fazla web sitesine kullandırılabilir. Reseller hosting paketinin herhangi bir hosting paketinden tek farkı, yalnızca birden fazla web sitesi barındırmaya izin vermesi değildir. Hosting satışı yapmak isteyen kişi ya da firmalara yönelik piyasaya sürülen bu pakette, yönetim panelinin çeşitli yerlerine logo ve banner konularak; firmanızın markası ön plana çıkarılabilir.

Reseller Hosting Nasıl Çalışır?

Reseller hosting paketlerinin çalışma mantığı tıpkı diğer web hosting paketleri gibidir. Fiziksel bir sunucu ya da bulut sunucudan sanal olarak bölünmek suretiyle ayrılan kısım, bir yazılım vasıtası ile daha küçük parçalara bölünerek satılır. Eğer kullanılmak istenilen resellerin donanımsal özelliklerinin fazla olması isteniyor ise, tek başına fiziksel bir sunucuya da kurulabilir.

Bu başlıktaki açıklama size biraz karışık gelmiş olabilir. Anlatımı daha da basitleştirmek gerekirse; reseller hosting otel olmaya müsait bir binaya benzetilebilir. Her yeni gelen müşteri için (yani her yeni web sitesine bir hosting hesabı açılmak istenildiğinde), binada bir oda inşa edilir ve bu oda müşteriye kiralanır. Odaların hiçbiri hazır değildir. Müşteri geldikçe dakikalar içinde hazırlanır.

Ayrıca sizin tarafınızdan müsaade edilmesi halinde, müşteriler kendi hosting hesaplarını kullanıcı düzeyinde yönetebilir. Otel odası örneğine geri dönmek gerekirse, müşterinizin odasında küçük revizyonlar yapmasını istemeniz halinde, kendisine bu basit revizyonları yapması için müsaade verme şansınız bulunmaktadır. Yapacağı tüm düzenlemeler kiraladığı oda ile sınırlıdır. Odanın boyutları, kaç kişinin girip çıkabileceği gibi hususlar (yani barındırma alanı, site trafiği gibi özellikler), sizin tarafınızdan belirlenir.

Reseller Hosting Özellikleri

Hosting firmaları tarafından satışa sunulan reseller hosting paketleri; çeşitli HDD, RAM, CPU ve trafik seçenekleri ile piyasaya sürülürler. Hatta birçok hosting firması, kullanıcının reseller hosting kaynaklarını belirlemesine olanak tanır ve seçilen özelliklere göre fiyatlandırma yapar.

Bazı reseller hosting paketlerinde ise hesap sayısı sınırlaması vardır. Örneğin, bir reseller hosting paketi 20 site barındırma ile sınırlı ise, HDD alanında boş yer olsa dahi 21. site açılamaz. Bu sebeple, böyle bir sınırlama olup olmadığı satın alma işleminden önce kontrol edilmelidir.

Reseller Hosting Avantajları

Reseller hostingin en büyük avantajı, yönetim karmaşışını ortadan kaldırmaktır. Reseller hosting sayesinde; tek bir panel üzerinden tüm web sitelerinize ait barındırma alanları yönetilebilir. Hatta sitelerinize ait hosting hesabı şifrelerini hatırlamıyor olmasınız bile, ana panelden bu hesaplara giriş yapılabilir. Trafik ve hosting alanı gibi daha fazla kaynağa ihtiyaç duyan bir sitenin, bu kaynakları arttırılabilir. Eğer kaynak tüketimi az ise düşürülebilir. Her site için ayrı ayrı web hosting almak yerine reseller hosting tercih edilir ise, maliyetler optimum düzeyde düşürülebilir. Hosting şirketi kurmak isteyen yeni girişimciler tarafından, küçük bir maliyet ile oldukça iyi bir başlangıç yapılabilir.