GRAV Nedir? Nasıl Kullanılır?

Anasayfa Blog Nedir? GRAV Nedir? Nasıl Kullanılır?

Grav Nedir? sorusunun yanıtlarında; 2016 yılında en iyi açık kaynaklı CMS, ilerleyen yıllarda ise 3 kez en iyi dosya tabanlı içerik yönetim sistemi ödülünü alarak adından söz ettirmeyi başarmış benzersiz bir CMS yer alıyor.

Tüm kodları GitHub.com’da bulunan Grav, mevcut Google arama optimizasyonu kriterlerinin çoğu gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Esneklik için güçlü bir API’ye ve gelişmiş paket yöneticisine sahiptir. Yerleşik paket yöneticisi, eklentileri ve temaları bulmanızı, yüklemenizi ve kolaylıkla güncellemenizi sağlar.

Grav’in flat-file yapısı, modüler içerik de dahil olmak üzere herhangi bir sayfa için özel alanlar tanımlamanıza izin verir. Dinamik içerik türleri oluşturabilir, içeriği filtreleyebilirsiniz, içerik oluşturmak için Markdown düzenleyicisi kullanabilirsiniz.

Flat-file tanımı, Grav’in çalışması için bir veritabanı gerektirmediği anlamına gelir. Bunun yerine, metin dosyalarından içerik sorguladığı için çok hafif olan Grav, verilerinizi yedeklemeyi, geri yüklemeyi ve sunucu değiştirmeyi kolaylaştırır.

Başlangıçtan itibaren performansa odaklanan tasarımıyla Grav, hosting çözümünüzden bağımsız olarak da yüksek performans sağlamak amacıyla içeriği önbelleğe alır.

Basit ve sezgisel arayüz, dahili istatistikler, siteleri birden çok dilde yayınlamak için yerleşik dil özelliği, WYSIWYG düzenleyici, Markdown düzenleyicisi, yönetici kullanıcı erişimi için ACL, 2 faktörlü kimlik doğrulama, tek tıklamayla önbellek sıfırlama, dinamik görüntü işleme özelliği, günlükler ve raporlama Grav’ın diğer artıları arasında yer alır.

Grav, Trilby Media tarafından oluşturulmuştur ve GetGrav forumlarına, GitHub’a ve Discord’a uzanan büyük bir geliştirici ve kullanıcı topluluğu tarafından desteklenmektedir. Grav ile oluşturduğunuz sitenizle ilgili yardım için başvurabileceğiniz Trilby Media, Grav’i ilk etapta kuran ekip tarafından yönetilmektedir.