Hızlı Bir Sitenin Faydaları Nelerdir? En Hızlı Web Siteler

Anasayfa Blog Web Sitesi Hızlı Bir Sitenin Faydaları Nelerdi...

Bir ticaret sitesinde hız çok önemlidir. Müşteri memnuniyeti olarak bakarsak, bu konuya dair daha fazla seçimin ve beklentinin ön plana çıkacağını söyleyebilir ve hepsini de kendi içinde yakından görebiliriz. Hızın hayatın her alanında öncelikli beklentiler arasına girdiği bir dönemde yaşıyoruz. Zira gündelik işlerin ya da çalışma hayatının getirdiği yoğunluk, yaptığımız her ne olursa olsun bu süreci bir an önce tamamlamak isteme gibi bir sonuçlar doğuruyor.

Teknolojik gelişmelerin de tetiklediği bu beklentinin, özellikle dijital hayatta kendini hissettirdiği söyleyebiliriz. İnternet bağlantılarının daha da güçlü hâle geldiği bu dönemde bir web sitesinin en kısa sürede açılmasını ve işimizi hemen halletmeyi beklememiz hiç de şaşırtıcı değil. Bu durum da bizi önemli bir kavrama götürüyor: Site hızı. Bu hız hem sitelerin çok daha verimli olması hem de ön sıralara çıkması için önemli bir seçenek yaratmaktadır.

Site hızı nedir?

Site hızı nedir ve ne işe yarar? Bu sorular çok önemli sorulardır. Teoride bakarsak, kendine has bir yapıda ilerleyen bu hızların oldukça farklı konularda büyüdüğünü görebilir ve içerikleri de kendi içinde değerlendirebiliriz. Herhangi bir internet sitesi, genel olarak çeşitli kodlar vasıtasıyla oluşturulmuş bir tasarımın, görseller ve metinlerin birleşimidir. Bu öğelerin yüklenmesi ya da diğer bir deyiş ile kullanıcı tarafından görüntülenebilmesi ve kullanıma hazır hâle gelmesi bir süre alır. İşte site hızı, en özet ifade ile bu süreyi tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Daha teknik bir açıklama yapacak olursak da site hızının, o sitedeki belli sayfalardan alınan örneklerden edinilen yükleme hızını işaret ettiğini söyleyebiliriz.

Site hızı, hem sitenin sahibi hem de kullanıcı açısından oldukça önemli bir değişkendir. Bu değişkenin ziyaretçi için taşıdığı önem, temelde kullanıcı deneyimi ile alakalıdır. Görüntülemek istediği bir sayfanın uzun sürede yüklenmesi, kullanıcının o siteyi terk etmesine ve aynı bilgiyi başka kaynaklarda aramasına neden olur. Ziyaretçilerin, bu yöndeki eğilimi, tahmin edileceği üzere ilgili sitenin trafiğini düşürür. Bu site tıklanma başına ya da trafik ile reklam geliri elde ediyorsa söz konusu yavaşlık, daha büyük zararlara da yol açabilir.

E-ticaret siteleri için de durum hemen hemen benzer şekilde seyreder. Bu siteler, tıklanma üzerinden kazanç sağlamıyor olsa da pratik arayüzleri ve hızlı görüntülenmeleri ile kullanıcının alışveriş sürecini kolaylaştırmalıdır. Müşteri, arzu ettiği ürünün bulunduğu sayfanın yeterli hızda açılmaması durumda çok büyük ihtimalle başka sitelere yönelir. Yani o e-ticaret sitesinin dönüşüm oranı ciddi anlamda düşer.

Bu yüzden hosting seçimleri sayesinde site hızlarını doğrudan etkileyebilir ve çözümleri de aynı şekilde büyütmeye başlayabilirsiniz. Site hızları ile ilgili olarak karşımıza çıkarılan her yeni amacın, beklentinin ve fırsatın tamamen değiştiği, içerimizde bir hizmetin ve fırsatın büyüdüğü her yeni süreç için çok daha hızlı bir kullanıma erişebiliriz.