Hosting Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? Doğru Hosting Seçimi İçin Tüyolar!

Anasayfa Blog Hosting Hosting Seçerken Nelere Dikkat Edil...

Hosting, web sitenizin yayınlanabilmesi ve insanların sitenize ulaşabilmesi için yüksek internet bağlantısına sahip ve kesintisiz olarak hizmet veren sunucular üzerinde barındırılması hizmetidir. Hosting hizmeti, bir fiziksel sunucu üzerinde bulunan kaynakların paylaştırılması ve kullandırılması ile sağlanır.

Diyelim ki internet sitesi projeniz var ve bununla ilgili tüm detayları belirlediniz. Hedefiniz kaliteli hizmet sunarak yeni bir ekosistem yaratmak ve internette var olmak. Bunun için doğru bir web hosting hizmeti seçmeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Aksi halde bir yazılıma sahip olmanızın bir anlamı kalmaz.

Hosting Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hosting satın almadan önce yazılımınızın ihtiyacını belirlemelisiniz. Böylece ne tür bir hosting paketi (Windows veya Linux) alacağına daha iyi karar verebilir ve kullanmayacağın özellik için ekstradan para ödemek zorunda kalmazsınız. Bununla ilgili detayları yazmadan önce hosting firması ile ilgili inceleme yapmanın önemine dikkat etmelisiniz. Firma ile ilgili incelenmesi gerekenler…

  1. Yer sağlayıcı belgesi bulunan firma üzerinden hizmet alın.
  2. Türkiye’de yerleşik bir firmayı seçin.
  3. Destek hizmetini araştırın .
  4. Kurumsal firma olup olmadığını araştırın.
  5. Fiyatlarını değerlendirin.

Hosting paketi seçerken nelere dikkat edeceğiz?

Öncelikle projenizin yazılım dilini belirlemelisiniz(Asp, Php veya diğer). Böylece ne tür bir hosting'e ihtiyacınız olduğuna karar verebilirsiniz. WordPress ve Joomla gibi PHP tabanlı projeler için Linux hosting tercih edilebilir.Bazı özel yazılımlar ise ASP isteyebilir bunun için de Windows Hosting kullanmalısınız.  Hosting satın alırken asıl kararsız kalınan kısım ise, paketler arasındaki farklılıklar. Bu farklılıklar genelde disk ve trafik olmaktadır. Bu konuda daha iyi karar vermek için şunlara dikkat edebilirsiniz:

  1. Disk seçimi: Kişisel bir site için disk kapasitesine çok fazla ihtiyaç olmaz. Ama görsel ve yazıların çok olduğu bir sitede büyük disk kaynağı ihtiyacı zamanla olabilir. Bu durumda limitsiz bir disk oranı seçmeniz faydalı olacaktır.
  2. Aylık veri transferi: Siteyi ziyaret eden çiler veri transferinde bulunur. Çok ziyaretçi demek çok fazla veri demektir. Görsel ve içerik bakımından büyük siteler , aylık veri transfer kotasının dolmasına sebep olabilir. Hosting paketlerinde trafik ile ilgili sorun yaşamamak için limitsiz hosting olmasına dikkat edilmelidir.
  3. E-posta: Daha çok kurumsal nitelikli bir firma için önemlidir. Bu tarz sitelerde hem disk hem trafik hemde günlük mail kotası çok önemlidir. Ayrıca mail servislerinin doğru çalıştığına da dikkat etmek lazım. Doğru SPF ve Diğer ayarların yapıldığı, anti spam ve anti virüs koruması olan firmalar tercih edilmedir.
  4. Yazılımlar: Seçmiş olduğunuz Hosting paketinde bir önemli faktör de güncel yazılım ve servislerin çalışmasıdır, teknoloji ilerledikçe gerek performans gerek ise güvenlik konularında ilerlemeler devam etmektedir. Hosting sunucularıda bu konularda ilerlemeler yapmaktadır. eHost olarak Güvenlik için Cloudlinux ve performans için de litespeed yazılımlarını tercih etmekte, Hosting paneli olarak ta Directadmin kullanmakta ve tüm güncellemelerini yapmaktadır.

Bunlarla birlikte RAM ve CPU oranlarıda büyük öneme sahiptir. %100 CPU’ya sahip bir hosting paketinin işlem hızı daha hızlı olacak ve web sitenin hız değerleri daha etkili sonuç verecektir. Hosting seçerken önemli bir kısımda disk teknolojisidir. Hosting'in SSD olmasına veya Yüksek hızlara sahip SAS disk olmasına dikkat edin. Disklerin hızlı veri akışı sunabilmesi için yeni teknolojik bir SSD veya SAS olması önemlidir.

Yeni teknoloji olan kurumsal %100 SSD Disk ve Enterpise SAS Disk alt yapısına sahip eHost  ile web siteleriniz artık daha hızlı ve verimli çalışacaktır.