Hosting Seçerken Projelere Göre Planlama Nasıl Yapılır?

Anasayfa Blog Hosting Hosting Seçerken Projelere Göre Pla...

Yeni bir site açmak istiyorsanız öncelikle araştırmanız gereken bazı etmenler var. Mesela domain (alan adı) ve hosting (barındırma hizmeti) bulmanız için bir araştırma yapmanız şart. Domain konusu oldukça önemlidir. Çünkü domain sizin marka değerinizdir. Kullanıcılar tarafından web tarayıcılarına yazılan bu isim sayesinde kitleleri sitenize kolayca yönlendirebilirsiniz. Hosting ise siteyi barındıracak bir dükkan görevi görür. Bütün verilerin yüklendiği hosting yapıları sayesinde çok daha hızlı bir şekilde çalışmalarınızı yürütebilirsiniz. Hosting nedir, ne işe yarar sorusunun cevabını bu yazımızda detaylı olarak anlatacağız. Hazırsanız başlayalım!

Bu içerikte ele alacağımız başlıklar:

İlk olarak hosting nedir sorusunun cevabı ile başlayalım. Hosting; bir web sitesine ait olan bütün unsurları uygun şekilde ön plana çıkaran ve saklayan platformdur. Sitede yayımlamak istediğiniz bütün verileri hosting içerisinde rahatlıkla saklayabilirsiniz. Site yayınlarına özgü olarak pek çok seçime de kolayca erişebilirsiniz. İnternet kullanıcılarının erişimine sunulan bütün belgeleri ön plana çıkaran hosting yapıları, kendine özgü bir tarzda ortaya çıkmaktadır. Verilerin saklanması ile ilgili olarak ön plana çıkarılan yeni duyuruları da bu konuda ön plana çıkarabilirsiniz.

Hosting türleri nedir?

Pek çok türü bulunan hosting'in ana türlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

 Kullanım durumuna göre tamamen beklentilere yönelik bir çalışma sunuluyor. Hosting türleri ile ilgili olarak da bu detayları ön plana çıkarabiliyorsunuz. Bir de hosting platformları bulunuyor. Bunlar da Linux, Windows olarak ön plana çıkıyor.

Hosting ne amaçla kullanılır?

Hosting ne amaçla kullanılır sorusunun cevabı aslında çok net. Bir sitenin daima çevrimiçi olması, erişilebilir olması ve yayında kalması gibi seçenekleri kolayca ön plana çıkarabiliriz. Hostingler bu konuda fark yaratıyor. Bilgisayarlar ve bağlantılar bu noktada ön plana çıkarılıyor. Sunucu ve güçlü internet siteleri ile ilgili bağlantı sorunlarını çözmek adına bu yapıları kolayca kullanabiliyorsunuz. Bu nedenle en mantıklı çözüm hosting hizmetini doğru seçmek olacaktır. Fiyat ve performans olarak eHost ailesi ile yolda kalmayacağınızı söyleyebiliriz. Yorumlarımıza bakarak bu noktada pek çok detaya ulaşabilirsiniz.

Hosting seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Dikkat etmeniz gereken diğer bir husus hosting seçiminizdir. Zira bir site girişimi yapıyorsanız hızından tutun da iletişimine kadar pek çok desteğe erişebilmeniz gerekiyor. Peki ama hosting seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Teknik destek

Her şeyde olduğu gibi web sitelerinde de çeşitli problemler olabilir. Dijital bir çağdayız. Her türlü soruna açık olmalı ve çözüm odaklı ilerlemeliyiz. Sorunlardan hızlıca kurtulabilmek için ise yeterli donanıma sahip teknik desteklere yakından göz atmalıyız. 

Web site hızı

Hizmet sağlayıcılarının kullandığı sunucular, özellikle hız konusunda büyük öneme sahiptir. Sitenizin iyi bir konuma gelebilmesinde hız etkin rol oynar. Zira siteniz ne kadar hızlı ise kullanıcılar da aradığı sonuca o kadar hızlı ulaşacaktır. Web sitelerinin hızlı bir sunucu ile ilerlemesi konusu da bu noktada ön plana çıkarılan yeni duyuruları organize ediyor.

Web site güvenliği çok önemli

Web siteleri ile ilgili güvenlik herkes için önem arz ediyor. Olağanüstü durumlarda sitenizin iletişimi ile hızlıca çözüm üretebilirsiniz. Her durumdan da haberdar olursanız zaten sorunlara karşı çözümlerinizi de ona göre organize etmiş olursunuz.

Lokasyon konusu

Kullanıcılarla birlikte lokasyonun önemine bakabilirsiniz. Hitap ettiğiniz kitlenin lokasyonlarına en yakın lokasyonlar sitenizi daha da ön plana çıkaracaktır. Bu nedenle kişilere olan yakınlığınız, sitenizin performansını da o denli yükseltecektir.

Siteyle ilgili detayları bu şekilde görebilir, inceleyebilir ve ön plana çıkarabilirsiniz. Kısaca hosting konusunu bu şekilde özetleyebiliriz.