Kendi İşimi Kurarken Nereden Başlamalıyım?

Anasayfa Blog Genel Kendi İşimi Kurarken Nereden Başlam...

Kendi İşimi Kurarken Nereden Başlamalıyım?

Şirket kurulumu konusunda insanlar  genellikle kendine göre bir şeyler yapmak için arayışa girerler. Bu yazımızda da kendi şirketimi kurmak için ne yapmalıyım sorusuna cevaplar vermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi öncelikle başlamanız gereken yeri bilmeniz lazım. Nereden başlamak istiyorsunuz ve tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Yaptığınız işi nasıl nitelendiriyorsunuz? Bu konuda daha önceden yaptığınız çalışmalar var ise hepsini değerlendirebilirsiniz. İşletme adınızı ve logonuzu ne zaman yapmalısınız? Bu gibi soruların cevaplarını sizlere hazırladık. Hazırsanız gelin başlayalım.

Atılacak doğru adımları bilmek başlangıçta zor olabilir. Fakat bilmeniz gerekiyor ki, kendi girişiminizi başlatmak tamamen deneme yanılma ile ilgilidir. Sizin için neyin işe yarayacağını ve potansiyel müşterilerde neyin yankı uyandırdığını bulmak için süreç boyunca çalışmanız gerekir.

Ancak tüm bu süreci kolaylaştırmak için işinizi geliştirmeye başlamak için atabileceğiniz bazı adımlar vardır.

Şimdi bu adımların neler olduğunu derinlemesine işleyelim:

Bildiğiniz gibi herkesin kendine göre bir beklentisi ve tercihi vardır. Hayatımızda aktif olarak yaptığımız çalışmalarda kendimiz için bir beklenti ve yeni seçenek görebiliriz. Bildiğimiz gibi bütün süreçleri bu konuda ön plana çıkarabilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Daha rahat, daha etkili ve hızlı bir yaklaşımda organize edilen bütün bu süreçler için genel kanıyı ve deneyimi kendi içinizde yenileyebilir ve ön plana çıkarabilirsiniz. Profesyonellerin kendine göre ortaya çıkardığı süreçler ve işlemler, herkes için bir farklılıktır. Peki ama nasıl? Bu konuda bizim önerimiz öncelikle web sitesi kurmak üzerine olacaktır. Hangi işi yaparsanız yapın önceliğiniz bir web sitesi kurma üzerine olmalıdır. Bu sayede kendi markanızı belirli bir seviyeye getirebilir ve dijital dünyada da bir yere sahip olabilirsiniz.

Web sitesi kurmak ne kadar önemli?

Web sitesi kurmak için önemli olan en büyük detay, kişisel seçenekleri etkili bir dilde kullanmak ve bu sayede daha fazla kişiye ulaşmak konusu olacaktır. Web sitesi kurmanın önemli olma sebebi, yapacağınızı işi iyi bir şekilde savunmak olmalıdır. Hedeflerinize ve yaşam tarzınıza uygun bir işe karar verdiğinizde, fikrinizi değerlendirebilirsiniz. Ürününüzü veya hizmetinizi kim satın alacak? Rakipleriniz kimler olacak?  Bu konuda kuracağınız siteyle ilgili bir Pazar araştırması da yapmanız önemli olacaktır. Peki ama süreç nasıl işliyor? Aşağıdakiler bu araştırmayı yapmanıza yardımcı olacaktır:

  • Genel Google araması yapın.
  • Hedef sektörünüzde halihazırda çalışan insanlarla konuşun.
  • Sektörünüzdeki kişilerin kitaplarını okuyun.
  • Önemli kişileri araştırın.
  • İlgili haber sitelerini ve sektör dergilerini okuyun.
  • Bir veya iki eğitim alın (mümkünse).
  • Bu süreçler size yeni işleriniz konusunda bir fayda sağlayacaktır. Alternatif seçimler, farklı yaklaşımlar ve güçlü konularda organize edilen her bir fırsat için tek tıklama işlemi yeterli olacaktır. En azından bir yerden başlamak çok önemli bir atılım olacaktır. Bu süreçlerle ilgili olarak daha rahat ve daha hızlı bir yapıda kendinizle ilgili sitelere göz  atabilir ve fikir alabilirsiniz.