Plesk Ücretsiz SSL Kurulumu

Anasayfa Blog Sunucu Plesk Ücretsiz SSL Kurulumu

Makalemizde Plesk Panel üzerinden Lets Encrypt'in nasıl etkinleştirileceğine (kurulacağına) dair adımlara odaklanacağız. Tüm hosting hesaplarına SSL sertifikalarının otomatik olarak 24 saat içinde kurulduğunu unutmayın. Ancak, süreci hızlandırmak isterseniz şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Öncelikle müşteri panelinize giriş yapın ve "Hostinglerim" bölümüne gidin. Ardından, Plesk kontrol paneline erişmek için ilgili hosting hesabınızı seçin.
2. Plesk kontrol panelinde, "Barındırma Ayarları" menüsüne gidin ve SSL/TLS desteğini etkinleştirin. Değişiklikleri kaydetmek için "Tamam" butonuna tıklayın.

İlk kez kurulumda, "Let's Encrypt tarafından sağlanan..." bölümünde "Yükle" butonuna tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz. Daha önce kurulmuş ücretsiz SSL sertifikasını yeniden kurmak için ise "Sertifikayı Yeniden Oluştur" butonunu kullanabilirsiniz.

3. "Let’s Encrypt" menüsüne gidin ve ilgili alan adınızı seçerek "Ücretsiz Olarak Alın" butonuna tıklayın.

SSL sertifikalarının oluşturulabilmesi için ilgili alan adının web sitenize yönlendirilmiş olması gerektiğini unutmayın.

Ek olarak, sitenize yönlendirilen tüm bağlantıların HTTPS üzerinden yapılması sağlanmalıdır (JS dosyaları, stil dosyaları, ve resimler dahil). Böylece tarayıcılarda SSL kilidi simgesinin görüntülendiğini göreceksiniz.

Daha fazla bilgi ve destek için https://ehos.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.