Sitemap Nedir? Sitemap Nasıl Oluşturulur?

Anasayfa Blog Nedir? Sitemap Nedir? Sitemap Nasıl Oluştu...

Sitemap en özet haliyle bir site haritasıdır. Bu harita, yapısal olarak sitenin çalışmasıyla ilgilidir. Google için daha iyi bir arama sonucu sunar. Teknik araçlar ve navigasyon’un yanı sıra web sitesi yapısı üzerinde çalışmanın kavramsal yöntemi ile ilgilidir. Gelin Sitemap (Site Haritası) ve Sitemap oluşturma işlemlerine tüm yönleriyle bir göz atalım.

Üç tür Sitemap (Site Haritası) vardır: XML, HTML ve görsel. İlk ikisi, web sitesi çalışmasını ve SEO sonuçlarını geliştirmeye yönelik araçlardır. Bir içerik tablosu gibi, kitaptaki okuyucunun gezinmesine yardımcı olan XML ve HTML site haritaları, robotların ve insanların web sitesinin önemli sayfalarını daha hızlı bulmasına yardımcı olur. Çok sayıda sayfası ve işlevi olan karmaşık siteler için çok önemlidirler ve daha yüksek kullanılabilirliğin bir göstergesi olarak kabul edilirler.

Sitemap.xml nedir? Xml sitemap nasıl oluşturulur?

XML belgeleri, özellikle Google gibi arama motorları için önemli bir yapı sunmaktadır. Haliyle de verimli bir şekilde dizine eklemesi için bu kodda hizmet bilgileri bulunur.

  • Hiyerarşiye sahip URL listesi
  • Yayınlanan içeriğin türü (örneğin, resimler veya video)
  • İndeksleme için kullanılan web sitesinin resim ve videoları hakkındaki veriler
  • Güncelleme sıklığı, son güncellemenin süresi
  • Tarama için sayfaların önceliği
  • Alternatif sayfa sürümleri

Site haritasında yukarıda yer alan bu bilgiler bulunmaktadır.