VPS Nedir? Ne İşe Yarar? Sanal Sunucu Kiralama Fiyatları

Anasayfa Blog Sunucu VPS Nedir? Ne İşe Yarar? Sanal Sunu...

VPS, yapı gereği sanal ve özel sunucu anlamına geliyor. İnsanlar son zamanlarda özellikle kişisel ihtiyaçlarının artması sebebiyle sanal sunucu ihtiyaçlarını çözmek için yeni beklentilerin peşine gitmiş durumdalar. VPS ya da Sanal Özel Sunucular, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve hizmet sağlayıcıların sunucu bölümünü tamamen ayrılmış suncunun rekabetçi fiyatıyla kontrol etmesine izin veren bir hizmettir. Bulut sunucu olarak da belirtilen sanal sunucular, tamamen müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürütürler.

Uygun fiyatlı bir Sanal Özel Hostıng Sağlayıcı seçerek sunucunun esnekliğini ve kontrolünü elde edebilirsiniz. Sanal Özel Sunucu (VPS), küçük ve orta ölçekli işletmelere bir dizi avantaj sağlar. Sizler için VPS Nedir? Faydaları Nelerdir? gibi soruların cevabını araştırdık.

VPS nasıl çalışıyor?

eHost ailesi olarak, sanal sunuculara daha yakından bakmak ve durumlara ilişkin yeni çözümleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Çoğu işletme Paylaşımlı Hosting kullanmaya başladı. Bu, kaynakları aynı sunucudaki diğer işletmelerle paylaştığınız anlamına gelir. Böylece, maliyetlerin çok daha düşük tutulması sağlanır (çünkü birden fazla site arasında paylaşılır), ancak aynı zamanda, siz veya bir başkası aniden etkinlikte ani bir artış görürse (örneğin çok fazla trafik çekmek gibi) hizmetin yavaşlamasına neden olabilir, çünkü kaynak o sunucudaki tüm siteler arasında paylaşılır.

Sanallaştırma teknolojisi, işletim sisteminin üzerine sanal bir katmanın yerleştirilmesini sağlar. Bu, sunucunun bireysel, sanallaştırılmış sistemlere bölündüğü anlamına gelir. Her sanallaştırılmış sistem, aynı sunucu üzerinde diğerlerinden ayrılır ve bu, her birinin bağımsız davranmasına ve kullanıcıların ısmarlama yazılım ve işletim sistemleri kurmasına izin verir.

Bu, her birimin hiper yönetici adı verilen yazılım veya donanımı kullanarak ayrı bir varlık olarak çalışabileceği anlamına gelir. Hiper yönetici, her birinin bağımsız olarak çalışmasına izin veren Sanal Makineler oluşturmak için sunucunun kaynaklarını bölümlere ayırır.

Bu, kaynakların sunucu alanındaki tüm hesaplar arasında paylaşıldığı anlamına gelir. Böylece, ödediğiniz kaynaklar garanti edilir. Paylaşımlı Hostıng’den farklı olarak, kaynaklarınız sunucu alanını paylaşan diğer (hatta daha büyük) web sitelerinden etkilenmeyecektir, bu da sürekli olarak güçlü bir performansa sahip olacağınız anlamına gelir. Sitemiz üzerinde yer alan sunuculara göz atarak, ihtiyaçlarınıza uygun bir beklentiye kolaylıkla erişebilirsiniz. Bu durumu yakından takip etmek için hizmetlerimize de yakından göz atmanızı öneriyoruz.