Web Site Kurulum Rehberi 2022

Anasayfa Blog Web Sitesi Web Site Kurulum Rehberi 2022

Web sitesi kurmak, oldukça önemli bir gelişim. Hele ki günümüzde insanların beklentilerine cevap olabilmek adına birbirinden farklı seçimleri ve detayları organize etmek istiyorsanız kesinlikle sizinle ilgili çözümleri takip etmekte fayda var. Peki ama web sitesi nasıl kurulur sorusunun cevabı nedir? Gelin yakından detayları hep birlikte inceleyelim.

Web sitesi nedir?

Web sitesi özellikle internet üzerinden rahatlıkla paylaşım yapabilmenizi sağlayan, bizzat size ait bir ifade imkanı sunan önemli bir kuruluştur. Animasyon, yazılar, görseller, medya içerikleri ve benzeri gibi pek çok içeriği rahatlıkla yönetebileceğiniz bir kuruluş olan web siteleri özellikle bu konuda önemli ilerlemelere sahiptir.

Web site sahipleri kendi adlarına bir domain alırlar (yani alan adı) ve hemen site kurulumuna başlarlar. Bu yüzden de kolaylıkla site kurabilirsiniz. Bu konuda size ücretsiz site açma tekniklerini sunacağız. Yaptığınız işlemlerde kendinize dair bir dijital cv hazırlayabilirsiniz örneğin. Bu yüzden de sitenizi bir cv mantığı ile kullanabilirsiniz. Web sitelerinizi kurumsal olarak, blog olarak ya da portfolyo yapısıyla ya da etkinlik yapısıyla kullanabilirsiniz. Etkinlik ve e ticaret içerikli siteler de bu alanda önemli bir çalışma sağlayacaktır. Üretilen içerikler pek çok sınıf üzerinde ön plana çıktığı için yapılacak olan her şey siteye hizmet sunacaktır.

Blog siteleri nasıl kurulur?

Bu oldukça önemli bir sorudur. Zira blog kurmak çok da zor değildir. Kişilerin ve kurumların bir şekilde yazınsal içeriklerden bahsetmesi adına yapacağınız bütün çalışmaları online olarak görebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Blog yazarları belirli stiller üzerinden ilerleyebilir. Kendi deneyimlerini ya da uzmanlık alanlarına göre olan içerikleri üretebilir. Blog yazarlarına blogger deniyor. Bu konuda sizler de bir blog sahibi olabilir ve düzenli içerik üretebilirsiniz. İçeriklerinizi bu konuda ön plana çıkarmak adına tek yapmanız gereken fırsatları incelemek olacaktır. Seo uyumlu içerikler ve yazılar için tek yapmanız gereken bütün çözümleri yakından takip etmeniz olacaktır.

Blog yazarları, özellikle okuyucuların isteklerine cevap üretebilecek içerikler üretmek için çalışmalarını yürütürler. Bu yüzden de pek çok kişiye aynı cevaplar verilir. Bu konuda yapılacak olan her şey, kişilerin kendi beklentilerini doğrudan etkileyecektir. Bloggerlerin sayfalarını geliştirmek önemli bir artı yaratacaktır. Bu yüzden içeriklerinizi takip edebilir ve doğrudan güncellemeye başlayabilirsiniz. Güncelleme konusunda gündeme uygun şekilde inceleyebileceğiniz her türlü seçimi ve fırsatı tek bir tıklama ile kullanabilir ve yapısal olarak takip etmeye devam edebilirsiniz.

Portfolyo sitesi nedir?

Bir öğrencinin, çalışanın ya da profesyonel kişilerin kimliği için oluşturdukları sitelerdir. Yaptıkları işleri belirli düzene göre arşivleyip ön plana çıkaran bu siteler, özellikle portolyo olarak kullanılıyor. Yaptığınız işleri en iyi şekilde sunması açısından sizler de bir portfolyo sitesi açabilirsiniz. Bunu yine ücretsiz olarak nasıl yapacağınızı anlatacağız.

Adım adım site nasıl kurulur?

Öncelikle bir domain kaydetmeniz lazım. Domain kaydetmek ise oldukça önemli bir seçenek. Bu konuda alan adları belirli ip adreslerinden oluşuyor. Domain de bir çeşit alan adıdır. Bir ile 10 sene boyunca kayıtlanacağını bilmeniz gerekiyor. Yani sitenize isim alırken (alan adı, domain), bu isimlerin maksimum 10 seneye kadar kaydedildiğini unutmamak lazım. Bir domain alırken bu domainin size ne kadar uyumlu olup olmadığını öğretmeniz için araştırma yapmanız lazım. eHost ailesi olarak bu konuda sizlere ücretsiz araştırma fırsatı sunuyoruz. Hemen sitemiz üzerinden domain kayıt paneline ulaşabilir ve sizler de almak istediğiniz isim hakkını sorgulayabilirsiniz. Bu konuda yapmanız gereken şeylerin başında yeni detaylar geliyor. Tek bir tıklama bu aşamada sizleri rahatlatacaktır.

Hosting hizmeti almanız gerekiyor

Belki de site kurmanın maliyetli olduğu tek yer burasıdır. Tabi bu maliyetler çok ucuz maliyetler. Aylık 10 ile 15 TL arasında bir fiyata site kurabilirsiniz örneğin. Tabi yıllık paketlerde bu fiyatlar daha da düşebilir. Web sitenizi ilk açtığınızda içeriklerinizi ve verilerinizi rahatlıkla saklayabileceğiniz depolara ihtiyacınız var. Bu konuda hosting hizmetleri oldukça profesyonel çalıştığı için ihtiyaçlarınıza hemen cevap veriyor diyebiliriz. Tek yapmanız gereken bütün süreçleri yakından takip etmeniz olacaktır. Zaman kaybetmeyin ve sizler de bu aşamaları kendinize göre kullanmaya başlayın.

Wordpress araştırması yapın

Bu konu gerçekten önemli. Sitenizi kurarken şayet Wordpress alt yapısı ile kurarsanız ücretsiz olarak kurabilirsiniz. Blog sitenizi kendi başınıza rahatlıkla kurabilmek için hemen bu alt yapıya göz atmaya başlayabilirsiniz. Sizin için bu konuda yapılacak olan pek çok iş var şüphesiz ve hepsini size önerebiliriz. Günümüzde her dört sitesinden biri Wordpress alt yapısı ile çalışıyor. İos ve Android ile oldukça uyumlu çalışan Wordpress siteler, oldukça kolay bir şekilde çalışıyor. Bu yüzden de pek çok kişinin tercihleri arasında önemli bir yere sahip diyebiliriz.

Tek tıklama ile wordpress kurun

Bu konu önemli. eHost ailesi olarak panelimiz üzerinden hosting alırsanız, tek tıklama ile hemen sitenizi kurabilir ve içerik girişine başlayabilirsiniz. Tek tıkla site kurmak oldukça kolay olacağı için size dair seçimleri de aynı şekilde ön plana çıkarmak gerekiyor. Bu yüzden süreçleri, beklentileri ve yenilikleri kendinize göre kullanmanız oldukça önemli. Tek bir tıklama ile bütün bu yeni süreçleri kullanabilir ve organize edebilirsiniz. Geç kalmayın ve alternatif yapıları kendinize göre kullanmaya başlayın. Ardından içeriklerinizi girerek sitenizi yayınlamaya başlayın ve hemen yeni seçimleri ön plana çıkarmış olun. Daha rahat, daha etkili ve çözüm odaklı fırsatlar için kendinize yönelik çalışmaların tamamını kullanmanız yeterli olacaktır. Siteniz içerik konusunda oldukça aktif çalışmalara sahip olduğu için daha hızlı ilerlemiş olursunuz ve kendinizi büyütmeniz daha kolay olur. Bunun için de özellikle kurumsal sitelerle iletişime geçmekten ise kendi sitenizi araştırmalarla kurabilirsiniz. Araştırma yapmak bu işler için vazgeçilmez bir kalite anlamına geliyor. Bu kaliteler de sizi etkili bir şekilde ön plana çıkaracaktır.