Youtube Video İzlenmelerinizi Artırın: 2022 Youtube SEO Taktikleri

Anasayfa Blog SEO Youtube Video İzlenmelerinizi Artır...

Youtube SEO, özellikle dijitalde var olabilmeniz için büyük bir çalışma sunuyor ve ihtiyaçlara cevap vermeniz adına sizler için önemli bir seçenek sağlıyor. Bunların tamamını kendinize göre kullanabilir ve rahatlıkla ön plana çıkarabilirsiniz. Videolarınıza etiket eklemekten tutun da açıklamalardaki kurgulamayı kullanmaya başlayıncaya kadar geniş bir çalışma barındırıyor bünyesinde.

Hemen hemen her Youtube içerik oluşturucusunun beklentisi arasında olan Youtube SEO taktikleri 2022 yılı için de aynı işliyor. Aslında burada önemli olan aktif bir iyileştirme stratejisi oluyor ve bu süreçlerle birlikte çok daha fazlasına erişmiş oluyorsunuz. Youtube üzerinde video içeriği yayınlayan pek çok marka, bir kanalı büyütmek için çabalar. Bu yüzden de bazı stratejiler ön plana çıkmaya başlar. Peki ama nasıl olur bu stratejiler ve üstünlük? Gelin yakından bakalım.

Youtube SEO nedir? Ne işe yarar?

En basit anlamıyla, Youtube SEO, arama motoru optimizasyonudur. Youtube Google şirketi olduğu için arama motoru gibi kullanılıyor diyebiliriz. İnsanlar Youtube sitesini ya bilgi almak için ya da eğlenmek için kullanıyor. Dolayısıyla arama butonuna yazılan şeyleri görmek istiyorlar. Sizler de insanların göreceği türden içerikler üretmek için, bu alanda önemli olan çalışmalar yapabilirsiniz. Tabi sadece bu kadarı yetmez, aramalarda ön plana çıkmak için de belirli çalışmalar yapmanız gerekiyor. Örneğin videoyu yükledikten sonra yazacağınız açıklama yazıları ya da kullanacağınız anahtar kelimeler bu konuda önemli bir artı sağlayacaktır. İşte bu detaylı çalışmaların bütününe Youtube SEO işlemi diyoruz. 

Youtube SEO için ne yapabiliriz?

Öncelikle anahtar kelime araştırması yapmalısınız. Bu hemen hemen her işte olduğu gibi Youtube içerik üretmek için de önemli bir detaydır. Bunları rahatlıkla yapabilir ve karşınıza çıkarılan seçimleri de aynı seviyelerde ön plana çıkarabilirsiniz. Diğer detaylar şöyle:

  • Anahtar kelime analizi yapın
  • video sıralamalarını takip edin
  • Videonun başında kesinlikle hedef anahtar kelimeyi kullanın
  • Youtube video başlığınızı optimize edin
  • Videolara youtube etiketleri ekleyin
  • Açıklamaları kesinlikle optimize edin
  • Dosya ismine de hedef anahtar kelimeyi ekleyin
  • Oynatma listeleri oluşturun
  • Hedef kitle etkileşimini artırın
  • Web sitenize Youtube videolarını gömün

 

Bu işlemler etkili bir Youtube SEO çalışması için oldukça önemli olacaktır.