DNS_probe_finished_nxdomain Hatası Nedir?

Anasayfa Blog Domain DNS_probe_finished_nxdomain Hatası ...

Normalde, bir web sitesine bağlanırken, Google Chrome gibi web tarayıcıları DNS’i kullanarak alan adlarını IP adresine çevirir. Ancak tarayıcı DNS’e erişmekte güçlük çektiğinde, çoğumuzun en az bir kez karşılaştığı DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatası görüntülenir. Bu da milyonlarca kişi gibi DNS_probe_finished_nxdomain Hatası Nedir? sorusunun peşine düşmemize sebep olur.

NXDOMAIN; Non-Existent Domain’in (Varolmayan Alan Adı) kısaltmasıdır. İnternet kullanıcılarının hedef web sitesine yönlendirilmemesi ile sonuçlanan bu uyarı; DNS sunucusunda aradığınız alan adının kaydının olmadığı ya da siteye ulaşmanın imkansız olduğu anlamına gelebilir.

DNS_probe_finished_nxdomain Hatasının Sebepleri Nelerdir?

Herhangi bir tarayıcı türü kullanılırken ortaya çıkabilen DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatası, alan adının çözümlenememesinden kaynaklanır. Ancak sorunun nedenini anlamak için DNS’in (Domain Name System) nasıl çalıştığına dair küçük bir hatırlatma yapmak yerinde olacaktır.

Alan adlarını, barındırıldığı sunucunun IP adresine bağlayan devasa bir veritabanı olan DNS (Alan Adı Sistemi), pratikte bir sayıyı bir isimle eşleştiren bir tür telefon rehberi gibi çalışır. Tarayıcıya bir URL girdiğinizde, DNS’in bu URL’yi sunucunun IP adresine bağlayamaya çalışmasına DNS name resolution (DNS ad çözümlemesi) denir, eğer DNS alan adını çözemezse, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatasını alabilirsiniz.

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN mesajı, DNS’in ziyaret etmeye çalıştığınız alan adına bağlı IP adresine ulaşamadığını gösterir ancak bu her zaman domain’in var olmadığı anlamına gelmez, DNS’in onu tanımlamasını engelleyen bir problem olduğu anlamına da gelebilir. Genellikle DNS’nizdeki bir yanlış yapılandırma veya sorun bu hatanın sebebidir.