Hazır Site Aracı İle Nasıl Web Sitesi Yapabiliriz?

Anasayfa Blog Web Sitesi Hazır Site Aracı İle Nasıl Web Site...

Eskiden bir web sitesi kurmak, teknik beceri ve birikim gerektiren bir işlemdi. Fakat son yıllarda eğlenceli ve nispeten teknik bilgi gerektirmeyen bir deneyim haline geldi. Artık teknik bilgiye ihtiyacınız olmadığı için kodlama, HTML ve FTP gibi kelimeleri unutabilirsiniz. Bugün asıl düşünmeniz gereken şey, web sitenizi yaparken hangi hazır web site tasarım aracını kullanacağınızdır.

Özellikle YouTube reklamlarında sık sık karşılaştığınız popüler hazır site araçları, kendi web sitenizi oluşturmanız için size ücretsiz planlar sunar. Üstelik bulutta barındırıldıkları için hosting için endişelenmenize bile gerek yoktur. Tek ihtiyacınız olan bir bilgisayar ve Google Chrome, Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi bir web tarayıcıdır.

Kulağa oldukça iyi geliyor, değil mi? Ancak, birçok hazır site aracı olduğu için bu araçların artılarını ve eksilerini daha yakından incelemek gerekir. Fakat bu araçları incelemeden önce ‘İşiniz için hazır site aracı kullanmak doğru mu?’, bu sorunun cevabını arayalım.

Özellikle ücretsiz deneme sunan hazır site araçlarıyla, bir şablon seçmek ve sürükle-bırak editörü ile dakikalar içinde bir web sitesi kurmak size cazip gelebilir. Şimdilik bu ayrıntıları bir kenara bırakmanız ve bunun yerine sürecin sonunda görmek istediğiniz sonuçlara odaklanmanız gerekir. Doğru soruları sormak, bu hizmetlerden birinin işletmeniz için doğru seçenek olup olmadığını belirlemenizde size yardımcı olacaktır.

İşte kendinize sormanız gereken sorular:

1. Toplam bütçeniz nedir? 

Hazır bir site oluşturucu hizmetinin maliyeti ilk bakışta ucuz gibi görünebilir. Bu yüzden analiz ve SEO, sosyal medya entegrasyonu ve e-ticaret gibi ek işlevlerle ilişkili maliyetlere özellikle dikkat etmelisiniz. Daha da önemlisi, uzun vadeli maliyetleri ve bununla ilişkili gizli harcamaları hesaba kattığınızda, hazır site aracı sizin için çok büyük bir değer olmayabilir.

2. Web sitenizin tahmini ömrü nedir?

İhtiyacınız olan tek şey basit bir çevrimiçi broşürse, çok fazla harcama yapmanız gerekmez. Hızla özelleştirebileceğiniz tek sayfalık şablonlar sizin için daha iyi olabilir. Fakat zaman içinde büyütmeyi düşündüğünüz özel bir e-ticaret sitesi kurgunuz varsa, bunun için bir bütçe ayırmanız gerekecektir.