Hosting Nedir? Web Hosting ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Anasayfa Blog Hosting Hosting Nedir? Web Hosting ile İlgi...

Hosting, yani asıl adıyla web hosting ya da web site hosting, web sitelerinin ev sahipliğini, hizmetlerini ve dosyalarının bakımını kapsayan işlerin tümüne verilen isimdir. Web sitelerin e-postaları da hosting alanı içerisinde depolanır. Hosting sağlayıcıları web server’ları üzerinde web sitelerin dosyalarını saklaması için belirli bir yer ayırır. Bu dosyalar HTMLCSS, PHP, ASP, ASP.net ve js formatında olduğu gibi görsel ya da video da barındırabilir. Bütün dosyalarla görüntülediğiniz web siteleri oluşturulur.

Server’ların üzerinde web sitenize ne kadar yer ayrıldığı tamamen ne tür hosting aldığınıza bağlıdır. Hosting türleri kullanılan teknolojinin türüne, ne seviyede bir yönetim sağlandığına ve sunulan ekstra hizmetlere bağlı olarak değişmektedir.

Güven duyduğunuz bir web hosting servisi internet üzerinde bir varlığınızın olmasını istiyorsanız çok büyük öneme sahiptir. Günümüzde neredeyse yüzlerce farklı hosting servisi bulunmaktadır. Farklı paketler ve sınırsız seçenekler sunan bu servisler yine farklı işletmeler için özelleşmişlerdir. Seçeceğiniz paketler tamamen sizin web siteniz ile ne yapmak istediğinize ve ayırdığınız bütçeye göre değişir.

Doğru hosting planını seçmek için yeterli vakit harcamanız gerekir. Size sunulacak olan araçlar ve kaynaklar sayesinde ihtiyacınız olan web siteyi çok daha hızlı ve eksiksiz bir şekilde hazırlayıp güvenilir bir şekilde ziyaretçilerinize açabilirsiniz.

Özellikle de günümüzde pek çok işletmenin yalnızca çevrim içi olarak faaliyet gösterdiğini düşünürseniz hosting hizmetlerinde kalitenin ve doğru paketleri ya da hizmetleri seçmenin ne kadar önemli olduğunu kavrayabilirsiniz. Eğer web sitenizde anlık da olsa bir sorun yaşanırsa potansiyel müşteriler sizi beklemeden bir sonraki alternatife yöneleceklerdir. Bu nedenle de kusursuz çalışan bir web siteye sahip olmanız büyük önem taşır.

Web sitesi hosting türleri hangi işletim sisteminde kullanıldığına ve hangi amaçla kullandılığına göre değişmektedir.