IDN Nedir Ne İşe Yarar? IDN Nasıl Kullanılır?

Anasayfa Blog Nedir? IDN Nedir Ne İşe Yarar? IDN Nasıl K...

IDN Nedir ?

(Internationalized Domain Names) uluslararası hale getirilmiş alan adı anlamına geliyor. Bu standart oluşturulmadan önce sadece a-z, 0-9 ve – karakterleri ile alan adı tescil edilebiliyordu. Bu standartla birlikte dilimizdeki özel karakterler de kullanılabiliyor, bu Türkçe için “ı, ğ, ü, ş, ç, ö” harflerini kapsıyor. Örneğin türkçe.com.tr alan adını tescil ettiğinizde aslında türkçe.com.tr‘ın ASCII karşılığı olan xn--trke-2oa7j.com.tr alan adını tescil etmiş oluyorsunuz fakat bütün modern tarayıcılar adres çubuğunda alan adınızın IDN halini görebilmenize olanak sağlıyor.

Internationalized Domain Names

Bu alan adını kullanan müşterilerimizin kullanımlarında dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunuyor. Mobil cihazlarına e-posta adreslerini yapılandırırken, DNS oluştururken alan adının ASCII karşılığını cihazlarına girmeleri gerekiyor. Örneğin deneme@türkçe.com.tr şeklinde bir e-posta hesabınız varsa bunu mobil cihazınızı yapılandırırken deneme@xn--trke-2oa7j.com.tr şeklinde cihazınıza girmeniz gerekiyor. Alan adınızın ASCII karşılığına ulaşmak için ücretsiz Çevirici aracımızı kullanabilirsiniz.

Bu aşamaları sırasıyla yaparsanız, zaten hesabınız büyümeye başlayacaktır. Bunu yaptıktan sonra ise sırada sadece aktif olarak içerik üretmek olacaktır. Bunları aktif olarak yapmak demek, size de aktif bir çalışma sunacak anlamına geliyor. Bütün bu seçenekleri ve farklı yaklaşımları güncel olarak yapmak için geç kalmayın ve çözümleri de kendinize göre organize etmeye başlayın.

Ucuz domain tescil etmek için  https://www.ehost.com.tr/alan-adi linkinden alan adı satın al ve Mükemmel ucuz hosting linki tıklayabilirsiniz, https://www.ehost.com.tr/hosting

ehost Türkiye'nin en ideal hosting sağlayıcısıdır. 

#hosting #domain