Küçük İşletmeleri İnternetle Tanıştırmak İçin 5 Hosting Paketi Tavsiyesi

Anasayfa Blog Hosting Küçük İşletmeleri İnternetle Tanışt...

Küçük İşletmeleri İnternetle Tanıştırmak İçin 5 Hosting Paketi Tavsiyesi

Şirketler için internet sitesi somut bir adresten çok daha önemlidir. Son birkaç senedir yaşadığımız pandemi süreci gösterdi ki işini dijitale taşımayan işletmeler için facianın boyutları sürekli artıyor. İnternet siteleri markanıza hem saygı kazandırıyor hem de sizi çok daha profesyonel bir noktaya getiriyor. Bu sayede kazançlarınızın yönetimini çok daha profesyonel yönetebiliyor ve hizmetlerinizi kendiniz organize edeceğiniz için özelleştirme konusunda da fırsatlara odaklanabiliyorsunuz.

Alanında başarıyla dizayn edilmiş bir web sitesi özellikle ürünlerinizi sunma konusunda yolunuzu açacaktır. Ziyaretçileri müşteriye dönüştürmek adına gün içinde işletmenizde belirli bir mesai saatiniz var iken web sitesi bunu 24 saate çıkaracaktır. Yani siz uyurken bile çalışan bir mağazanız olur en sade haliyle. Markanız ne kadar köklü olursa olsun, güçlü bir online varlık çok değerlidir. Hatta firmanız fikir aşamasında bile olsa web sitesi girişimi için asla zaman kaybetmemelisiniz.

Günümüzde web sitesi oluşturmak için çok şanslısınız. Çünkü artık bütün işlemler birkaç  dakika içinde halloluyor. Bu dönemde site kurmak bu denli kolay iken web sitesinin yokluğundan dolayı iş kaybeden pek çok işletme oluyor. Peki ama hangi adımlardan geçeceğiz? Hazırsanız başlayalım.

Öncelikle web sitenizin amacını belirleyin!

Bu konu çok önemlidir. Web sitenizin amacını belirleyerek küçük işletmeniz için faydalı bir içerik dizaynı oluşturabilirsiniz. Özellikleri göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarınıza çok daha hızlı cevaplar üretebilirsiniz. Web sitenizle ilgili ilk amaç hedeflerinize uygun bir dizayn olacaktır. Bu sayede kullanıcı deneyimlerine göre değişiklik yapmanız daha rahat olacaktır. Bu sayede ilerleyen süreçlerdeki zor değişiklikleri de sürecin en başından engellemiş olacaksınız.

Web sitenizin öncelikli amacı sadece içerik odaklı olabilir. Ya da pazarladığınız ürünle ilgili tanıtımlarınızı oluşturduğunuz bir Pazar olabilir. Profesyonel bir pasta üreticisiyseniz örneğin, bununla ilgili eğlenceli bir blog oluşturabilirsiniz.

Hem eğlenceli hem de test odaklı içerikler üreterek insanlardan geri dönüşler alabilir ve zamanla bu kitleyi ticaretinize ortak edebilirsiniz. Bu sayede web sitenizin temel amaçlarını çok daha verimli kullanmış olursunuz. İş hedeflerinizi karşılamak için de web sitenizin tarzına göz atmanızı öneriyoruz. Bu konuda eHost olarak sizlere elimizden gelen desteği sunabiliriz.

Alan adı seçiminde marka değeri ve kolay hatırlanma kriteri

Alan adı seçerken (xxx . com), özellikle akılda kalıcı bir isim olmasına özen gösterin. Yukarıda belirttiğimiz site amaçlarını ve tarzını belirledikten sonra site ismine karar vermeniz gerekiyor. Web siteniz işletmenizin online noktasıdır ve bu yüzden de alan adı iyi belirlenmelidir.

Çünkü artık orası da sizin bir eviniz olacak. Alan adı da adeta bir iş adresi gibidir. Şirketinize, sektörünüze ve markanıza uyumlu bir isim olmasına dikkat edin. Bu sayede sitenizi ziyaret edenler ismini unutmayacak ve tekrar tekrar ziyaret etmek isteyeceklerdir.

Alan adının uzun olmasındansa kısa olması çok daha önemlidir. Tabi burada yine tercih size kalmış. Ama yapılan araştırmalara göre insanlar kısa ve öz olan alan adlarını çok daha hızlı ezberliyor. Ya da alan adınızın marka değeri yüksek olmalı ki hafızalarda yer etsin.

İyi bir web sitesi tasarımı ile profesyonel görüntü oluşturun!

 

Profesyonellikle ilgili bir diğer adım da sitenizin görüntüsüdür. Bir site ne kadar profesyonel görünürse o kadar güven duygusu yaratır. Web sitelerde eskiden işler çok sıkıcı ve uzun sürüyordu. Artık hızlı web sitesi tasarımları için şablonlar var ve istediğiniz modeli, şablonu çok daha yaratıcı şekillerde bulabiliyorsunuz. eHost ailesi olarak hazır tasarımlar konusunda sizlere yardımcı olabiliriz. Bu konuda elimizdeki hizmetlere göz atarak bilgi alabilir, ücretsiz destek talep edebilirsiniz.

Yazı tipleri, görseller ve sitenin renk dokusu insanlar için çok önemlidir. Web sitenize giren kişinin kaybolmaması, aradığı hizmeti ya da ürünü hemen bulabilmesi gerekiyor. Bu yüzden markanızın tarzına uygun bir tasarım seçerek yola devam edebilirsiniz. Bu işlem sizleri de rahatlatacaktır. Görsel yaratım konusu da artık çok daha pratik şekillerde ilerlemektedir.

Örneğin bir ajans iseniz ya da hizmet sektöründe iseniz sizin için portföy sergilemek çok önemli olacağından dolayı, size en uyumlu tasarımı tercih etmelisiniz. Bu sayede işlerinizi de kolaylaştırmış ve profesyonel bir başlangıç yapmış olacaksınız.

Kitleniz için içerikler üretin!

İşletmeler için en önemli unsur içeriktir. İçerik üretmeniz gerekiyor. Bunun için de hem hizmetlerinizle ilgili hem de hizmetinize alternatif olan pek çok kolda içerik üretebilirsiniz. Bir kafe sahibi iseniz, satışa sunduğunuz ürünlerle ilgili tanıtımlar yapabilir ve düzenli içerikler paylaşabilirsiniz. Bunu sosyal medyalarla da desteklerseniz ilerlemeniz çok daha profesyonel olacaktır.

Aramalarda da önemli ölçüde ön plana çıkarsınız bu sayede. Markanızın en büyük etkileşimini içeriklerle birlikte alabilirsiniz. İnsanlara ilham veren, onları sizin işletmenizi ziyaret etmeye yönlendiren bütün içerikleri zaman içerisinde öğrenerek, çok daha etkili içerikler üretebilirsiniz.

Ziyaretçilerinizi harekete geçirecek içerikler üretmeniz çok önemlidir. Web sitenize gelen ziyaretçilerin hem içerik hem de aradığını bulma konusunda tatmin olması gerekiyor. Bu konuyu içeriklerle dengeleyebilirsiniz.

Sosyal medya ile sitenizi entegre hale getirin!

Sosyal medya çok önemli bir detay. Siteniz için sosyal medya eklentileri kurabilir ya da bizzat kendiniz bütün içerikleri sosyal medya üzerinde paylaşabilirsiniz. E posta formları, sosyal medya adresleri ve içeriklerle ilgili akla gelen bütün seçenekleri kullanın ve her şeyi uyumlu hale getirin. Entegre paketler bu konuda size büyük kolaylık sunacaktır.

Markanızın güvenli hale gelmesi için tutarlılık çok önemlidir. Tutarlılık hem isminizi unutturmaz hem de akla bir görsel detay katar. Markaların görsel olarak hafızalarda yer edinmesi adına güncel seçimlerin tamamını ön plana çıkarabilirsiniz. Özellikle hizmetlerinizi renkli bir dil ile sosyal medya üzerinden sunarak, sitenizle bağlantılı bir hale getirebilirsiniz. Hangi hizmeti veriyor olursanız olun, sosyal medya beslemesi oldukça önemli bir detaydır.

Küçük işletmeler için internetle tanışma serüveni aslında oldukça kolaydır. Günümüzde bu süreçler çok daha hızlı bir şekilde ilerliyor. ehost.com.tr ailesi olarak sizler için alanında profesyonel, pratik ve güçlü alt yapılar sunuyor ve web sitesi ihtiyaçlarınıza çok daha hızlı çözümler üretiyoruz. İletişim bölümünden bizlere ulaşarak aklınızdaki bütün soruların cevabını alabilirsiniz. Dijital dünyada her işletme için devasa bir yer var!