Shopify Nedir? Nasıl Kullanılır? Maliyetsit E-Ticaret Web Sitenizi Nasıl Oluşturursun...

Anasayfa Blog Nedir? Shopify Nedir? Nasıl Kullanılır? Ma...

E ticaret siteleri, pek çok kişinin sağlıklı bir şekilde ürün satmalarını sağlıyor. Bu yüzden de önemli bir sunum gerçekleştirmek gerekiyor. Shopify da bu konuda önemli bir yere sahip olduğu için de site oluşturmak gerekiyor. Peki ama E ticaret sitesi oluşturmak nasıl mümkün olur? Gelin yakından detaylara göz atalım. E-ticaret, yıllar içerisinde hızla yükselerek en popüler ticaret alanlarından biri haline geldi Özellikle Covid-19 salgınından sonra e-ticaret sıklıkla konuşulmaya başladı. İnsanlar evlerinden çıkmadığı dönemlerde, özellikle belirli ticaret alanlarının aktif kalabilmesi için satışlar online olarak yürütüldü ve bu durum da herkesin kendine has bir yapıda ilerlemesine imkan verdi diyebiliriz. Bu durumda da e-ticaret web sitelerine olan rağbet de arttı. Shopify da, e-ticaret ile ilgilenenlerin yakından takip ettiği, popüler platformlardan biri haline geldi. Büyük bir merakla incelenen ve tercih edilen platform Shopify ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için araştırdık. Gelin isterseniz öncelikle Shopify nedir ve nasıl çalışır ona göz atalım.

Shopify, yazılım ve programlama bilginize ihtiyaç duymadan e-ticaret mağazası kurmanızı sağlayan, ürünlerinizi sanal ortamda kolaylıkla satabileceğiniz bir e-ticaret mağazası yazılımı olarak bilinir. Shopify ile hiçbir yazılım ya da programlama bilgisine sahip değilseniz bile çok kolay bir şekilde e-ticaret mağazası oluşturabilirsiniz. Bu yazılım sistemini satın aldığınız takdirde herhangi bir hosting ya da sunucu almanıza gerek kalmaz. Shopify, kurulum için hiçbir teknik bilgiye ihtiyacınız olmadan çevrimiçi mağaza oluşturmanıza olanak tanır.

Shopify ile kurduğunuz e-ticaret web sitenizden dilediğiniz eşyayı ya da hizmeti kolay bir şekilde satabilirsiniz. Eşya, giysi, oyun, aksesuar ya da oyuncak satabildiğiniz çevrimiçi bir mağaza oluşturmayı dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Shopify kullanmak için HTML ya da herhangi bir kodlama sistemine ihtiyaç duymazsınız. Shopify, bir çevrimiçi mağaza için gerekli olan tüm hizmetleri sunar. Sizin yapacağınız tek şey Shopify yazılımına sahip olmak olacaktır.

Eğer e-ticaret ile ilgilenmek, çevrimiçi bir mağaza sahibi olmak istiyorsanız fakat bunun için yeterli kodlama, yazılım donanımına sahip değilseniz Shopify sizin için tüm bunları çözecek bir yazılımdır.

Shopify avantajlı mıdır? Shopify avantajları nedir?

  • Shopify, bulut tabanlı servis ağı ile çalışır. Bu sayede tüm internet tarayıcıları ve cihazları ile kolaylıkla çalışabilir.
  • Shopify yazılımı birden fazla hizmeti bir arada sunar. Online mağazaların işletme sürecini hızlandırır.
  • Sık iyileştirmeler yapan bu yazılım, güncellemelere önem verir ve hep yeni kalır.
  • Teknik bilgi gerekliliğini ortadan kaldırır. Bu sayede herkes çevrimiçi mağaza açma şansını elde eder.
  • Shopify, şablon açısından zengindir. Web sitenizi dilediğiniz şekilde tasarlamanıza yardımcı olur.
  • Mağazanızda sattığınız ürünleri özelleştirmenizi sağlar. Dijital dünyada yer alan birçok hizmet Shopify bünyesinde mevcuttur.
  • Shopify ile arayüz ve hizmet satın alabilirsiniz. Belirli bir ücret karşılığında satın aldığınız bu hizmetler sayesinde web sitenizi kişiselleştirme şansına sahip olursunuz.
  • Shopify, 70’ten fazla ödeme seçeneğine sahiptir. Bu en büyük avantajlarından biri olarak gösterilir. Çünkü ödeme seçeneği ne kadar fazla olursa, çevrimiçi mağazanıza o kadar çok müşteri çekebilirsiniz.
  • Shopify, interaktif bir platformdur. Bu sebeple müşterilerinizden geri dönüşler alabilir, bu geri dönüşlere göre web sitenizi düzenleyebilirsiniz.
  • Yazılım hataları yok denecek kadar azdır.
  • Bünyesinde 3.parti yazılım desteği bulunur. Bu sayede de dilediğiniz yazılımları istediğiniz zaman web sitenize kolaylıkla ekleyebilme olanağına sahip olursunuz.

Bu sayede çok fazla kişi için önemli bir kullanım imkanı yaratılmış oluyor. Bu da hemen hemen herkesin güncel olarak detayları takip etmesinin önünü açıyor diyebiliriz. Geç kalmayın ve en azından ticari işlemlerinizde bu sistemleri kullanarak satış yapın. Tabi ticaretle ilgiliyseniz. Aynı şekilde güncel, etkili ve hızlı bir yapıda ilerleyecek olan bütün süreçleri güçlü bir dilde görebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Maliyetsiz e ticaret sitesi nasıl açılır?

  • Shopify ile web sitenizi oluşturmanız için ilk olarak yapmanız gereken Shopify.com adresine giriş yapmak olacaktır. Burada karşınıza çıkan sayfaya istenen bilgileri girin. Bilgileri girdikten hemen sonra e-mail adresinize gelen sayfada ‘Get Started’ seçeneğine tıklayın.
  • Burada karşınıza yeni bir sayfa açılacak ve sizden bazı bilgiler istenecek. Gereken tüm bilgileri eksiksiz bir biçimde girin. Mağaza adınızı iyi düşünün ve öyle girin.
  • Daha sonra adınızı, iletişim bilgilerinizi ve adresinizi girin. Bu bölümde satacağınız ürünleri de sisteme girebilirsiniz.
  • Bilgilerinizi girdikten sonra kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. Bu adımda da karşınıza mağaza yöneticisi çıkacak. Burada mağazanızı özelleştirebilirsiniz.
  • Az önce de belirttiğimiz gibi Shopify birden fazla temayı bünyesinde barındırıyor. Bu temalardan dilediğinizi seçebilirsiniz. Premium temalardan herhangi birini de ücreti karşılığında tercih edebilirsiniz.
  • Ayrıntılı değişiklik yapmak istiyorsanız da ‘HTML/CSS Düzenle’ seçeneğinden istediğiniz şekilde değişiklik yapabilirsiniz.
  • Ekranın sol tarafında yer alan ‘Temalar’ bölümünde ise temanın şemasını, yazı boyutunu ayarlayabilirsiniz. Bu alandan logonuzu da yüklemeniz mümkündür.
  • Bir sonraki adımda ise Shopify’a ürünlerinizi yükleyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak ana menüye dönüş yapmalısınız. Burada sol tarafta yer alan Products bölümüne tıklayın. Karşınıza açılan sayfada yer alan Ürün Ekle butonuna tıklayarak devam edin. Buraya ürünlerinizin bilgisini tek tek girmelisiniz. Ad, açıklama ve URL bölümlerinin eksiksiz olması son derece önemlidir. Tüm bilgilerin eksiksiz olmasına özen gösterdikten sonra Kaydet butonuna tıklayın.
  • En son ise mağazanızın kontrol panelini bir gözden geçirin. Atladığınız bir adım olmamasına özen gösterin. Burada ödeme yönteminizi de belirleyebilirsiniz.
  • Tüm bu aşamalar kusursuz bir şekilde ilerlediyse kurulum işleminiz başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir.

Bu işlemler, gerçekten etkili bir yaklaşımın olmazsa olmaz anahtarlarını oluşturacaktır. Bu süreçlere ve zamana göre değişen, yenilenen ve organize edilen bütün süreçleri ve yakından yapılan çalışmaları kolaylıkla görebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz.