Web Siteler Nasıl Mobil Uyumlu Hale Gelirler? Mobil Uyumlu Siteler Nelerdir?

Anasayfa Blog Web Sitesi Web Siteler Nasıl Mobil Uyumlu Hale...

Hosting seçiminde dikkat etmeniz gerekenler sürekli değişmekle birlikte, belirli optimum çözümler her zaman vardır. Peki ama bunlar nedir? Gelin yakından hepsine göz atalım. Bireysel olarak değişimlerin tamamında karşınıza çıkarılan hosting seçimleri her zaman için farklı yaklaşımlarla ön plana çıkarılıyor. Bu yüzden de vazgeçilmeyecek seçimleri kendine göre kullanabiliyorsunuz. Bu konuda yapacağımız her türlü yeni çalışma ve fırsatı online olarak inceleyebilir ve ön plana çıkarabilirsiniz. Hosting paketleri konusunda eHost oldukça güçlü bir çalışma yapıyor ve kendi içinde yeni değerlendirmeleri ön plana çıkarıyor. Bireysel olarak değişimleri görebileceğiniz, hızlı bir yaklaşımla hepsini takip edebileceğiniz çalışmalar ve fırsatlar için sizlere dair ulaştığımız bütün yenilikleri görebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz.

eHost olarak sunduğumuz paketler, yeni bir web sitesi kurmak isteyenlere doğrudan çözüm sunacak. Bu yüzden sizler de bu aşamaların tamamına hemen göz atabilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Profesyonelliğin vazgeçilmez hallerini kendinize dair kullanmak isteyen herkes için daha farklı, daha etkili ve hızlı bir çalışma yapmak istiyoruz. Hosting seçimleri ve daha fazlası için tek yapmanız gereken nasıl bir pakete ihtiyacınızın olduğunu bilmeniz olacaktır. Bunu sizlere çok hızlı şekilde sunabiliriz. Gelin ve geç kalmadan bütün çalışmaları online olarak büyütmeye başlayalım. Daha renkli, daha estetik ve farklı yaklaşımlar sayesinde kendinizle ilgili çözümleri de kolaylıkla görebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Hosting seçimleri ve diğer bütün fırsatlar için tek bir tıklama yeterlidir. Geleneksel çalışmalarımız, güçlü yaklaşımlarımız ve ön plana çıkarılan çözümler için alternatif yapıların tamamında ön planda yer alıyoruz.

Bireysel site kurarken bireysel hosting paketleri

Bireysel olarak kurulacak olan sitelerle ilgili akla gelen pek çok şeyi güncel olarak takip edebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Bu konuda sizlere sunduğumuz ve fırsatlarla organize ettiğimiz her şeyi aktif bir yapıda kullanmanız yeterli olacaktır. Hosting seçimleri ve diğer bütün çalışmalar için aslında amaç burada tamamen sizlere ulaşacak olan bir yapıdır. Paketlerin hemen hemen hepsinde güçlü yapılar ön plana çıkıyor. Ufak paketlerden tutun da büyük paketlere varıncaya kadar karşınıza çıkarılacak olan seçimleri kendinize göre düzenleyebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Fiyat ve performans konusunda da aynı paketleri görmeniz için gerekli bütün çalışmaları yapıyor ve sizlerin karşısına çıkarıyoruz. Bu yüzden de değişimlerin, farklı yaklaşımların ve öncelikli kullanılan detayların tamamında yer alan güzellikleri görebileceksiniz. Gelin ve bu aşamaların hepsini tek bir tıklama ile kullanmaya başlayın. Profesyonellerin, vazgeçilmez hizmetleri arasında yer alan sitemiz sizlere dair kaçırılmayacak fırsatları vardır. Kurumsal hosting, yenilikçi olarak daha çok kişiye hitap ettiğinden dolayı hemen hemen hepsini kullanabilirsiniz.

Hosting, kelime anlamı olarak barındırma anlamına gelir. Web hosting ise web sayfalarının, yüksek internet hızına sahip olan ve sürekli  çalışan bilgisayarlarda barınmasıdır. Bu bilgisayarlar, kesintisiz ve hızlı hizmet verebilmesi için yüksek teknoloji ile üretilen datacenterlarda barındırılırlar.

Peki hosting seçerken nelere dikkat edeceğiz ?

Hosting seçerken dikkat etmemiz gereken başlıklar aşağıdaki gibidir.

  • İşletim Sistemi
  • Trafik
  • Web Alanı
  • Veritabanı
  • Subdomain
  • E-mail

Hostinglerde işletim sistemi seçimi;

Hostingler, kullanacağınız platformlara göre,  Linux ve Windows olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu iki hosting platformundan birini seçerken dikkat edeceğimiz en önemli husus sitemizin yazılacağı kodlama dilidir.

Eğer web siteniz .ASP ve .ASPX olarak yazıldıysa Windows hosting seçmelisiniz çünkü Linux hostingler .ASP ve .ASPX’ i desteklememektedir. Web siteniz PHP olarak yazıldıysa Linux hosting seçmek gerekmektedir. Ayrıca .HTML uzantısını hem Windows hem de Linux alt yapısı desteklemektedir.

Hosting alanı nedir?

Hosting seçimindeki en önemli unsurlardan birisi de hosting alanıdır.  Hosting alanı web sitenizde kullanacağınız yazı, video ve resimlerin saklanacağı alanın genişliğidir. Web sitesi oluşturulurken, sitenin ihtiyacı olan alandan daha fazlasını almak gereksizdir. Örn: 5-6 sayfalık basit bir kurumsal web sitesi için 2 GB’lık bir alan seçmek ekonomik olarak verimli olmayacaktır. Bunun için sitenin web alanında kaplayacağı alana daha uygun bir web hosting seçmek gerekmektedir. İleriki zamanlarda bu alan web sitesinin ihtiyaçlarını karşılamamaya başladığında var olan hosting paketinin disk alanını arttırarak sitenin yayınına kesintisiz olarak devam edilebilir.

Hosting  paketlerinde trafik

Trafik; sitenize aynı anda girecek olan kullanıcı sayısına bağlıdır. Site içeriğiniz ne kadar fazla ise buna bağlı olarak site trafiğiniz de o kadar artmaktadır. Yine bu seçimi yaparken sitenin hedef kitlesi ve buna bağlı olarak çekeceği aylık trafik tahmin edilmeli ve hosting seçimi de buna göre yapılmalıdır. Eğer sitenizin alacağı trafiğin altında destek veren bir hosting seçerseniz, trafik kotanız dolduktan sonra sitenize ulaşım engellenir ve bir dahaki aya kadar kapalı kalabilir. Bu durumda da yine yüksek trafik kotası olan bir hosting paketine geçilebilir ve sitenin yayına devam etmesi sağlanabilir.

Hostinglerde veritabanı ;

Veritabanı; birbirleri ile bağlantılı verilerin depolandığı alandır. Site her açıldığında içerik bu veri tabanından kolayca çekilir ve bu şekilde hem zaman kaybı önlenir hem de verilerin düzenli bir şekilde oluşturulması sağlanır. Hosting paketleri içerisinde yer alan veri tabanı çeşitleri de MySQL ve MsSQL olarak ikiye ayrılmaktadır. Veri tabanı seçiminizi yaparken de yine web sitenizin yazılımına göre seçmeniz gerekmektedir. Eğer PHP bir sitede veritabanı oluşturulacaksa MySQL veritabanı özelliği olan bir hosting seçmeniz gerekmektedir. Sitenizin yazılımı .ASP ve .ASPX ise hosting seçimi MsSQL özelliği olan bir hostingden yana olmalıdır.

MySQL veri tabanı çok hızlı, güvenilir ve MsSQL veritabanına göre kullanımı kolaydır. Apache ve PHP ile olan uyumu nedeni ile PHP tarafında en çok tercih edilen ve yaygın olan veritabanı seçeneğidir.