Web Siteniz Güvenli Değil Uyarısı Alıyorsa Ne Yapmalısınız? Sitem Güvenli Değil Diyor...

Anasayfa Blog Güvenlik Web Siteniz Güvenli Değil Uyarısı A...

Bildiğiniz gibi pek çok web sitesi, Google arama motoru ile ilişki halinde ve bu sayede de oldukça hızlı bir çalışma üretiyor. Web siteniz güvenli değil konusu gündeme gelince, genellikle arama motorlarının payı bunda çok büyük oluyor. Arama motorları arasında dünyanın en çok tercih edilen ilk sitesi Google iken, ardından gelen pek çok farklı arama motorları da bulunuyor. Google sayesinde pek çok site 7/24 ulaşılabilir halde oluyor ve arama motorları sayesinde kolaylıkla sitelere erişmiş oluyorsunuz. Site sahipleri ve web site kullanıcıları için oldukça önemli bir detay olan güvenli değil uyarısı, pek çok kişinin canını sıkabilir. Peki ama bu uyarı nedir ve neden bizleri tedirgin etmektedir? Gelin eHost ailesi olarak bu konuya yakından bir göz atalım.

Bağlantınız güvenli değil ne demek?

Arama motorları konusunda Google oldukça önemli işler yapıyor. Hem site sahiplerine hem de kullanıcılara gerçekten önemli bir yaşantı sunuyor ve sitelerin olumsuz hallerini resmediyor. Bir çeşit güvenlik uyarısı olarak görülen bağlantınız güvenli değil uyarısı, aslında özünde bir HTPPS porotokolü ile ilgili bir uyarıdır. E ticaret işleriyle uğraşan kişiler için özellikle önemli olan bu protokol, önemli bir güvenlik bileşenidir. Dolayısı ile sitesine SSL sertifikası yüklememiş olanlar için bir https sertifikası devreye girer ve bu protokol ise sitenizin başına hesabınız güvenli değil ya da bağlantınız güvenli değil uyarısı verir. Bu yüzden bu uyarıların hemen hemen hepsini site içerikleri üzerinden toparlamanız gerekebilir.

Google 'Güvenli Değil' uyarısı neden çıkar? Neden 'güvenli değil' yazıyor?

Siteniz ister şahsi olsun, ister ticari amaçla kurulmuş olsun pek çok konuda önemli veriler sunabilir. Yani bir çeşit bilgi sağlar ve içerikleri karşı tarafa sunmaya devam eder. Bu yüzden de söz konusu web siteleri için güvenlikli bir protokol önemli bir iz taşımaktadır. Bu konuda yaşanan her uyarı türü, kişilerle ilgili seçenekleri de karşımıza getirecektir. Yapılacak işlemleri yakından izlersek, aslında oldukça basit olduğunu görebiliriz.

Güvenlik uyarıları konusunda SSL sertifikasının eksik olmasından dolayı böyle bir uyarı alırsınız. SSL sertifikası nasıl kurulur diye merak ediyorsanız, hosting şirketleri bu konuda önemli bir kolaylık sunmaktadır. eHost SSL sertifikası kurulumu konusunda da oldukça net bir çalışma sunar ve panel üzerinden rahatlıkla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Söz konusu bu sertifikanın eksikliği pek çok kişi için bir problem olabilir. Bu yüzden yapılacak olan işleri en azından düzgün bir şekilde ele almak çok daha önemli olacaktır. Bu yazımızda SSL sertifikası konusuna detaylı olarak değinmek istiyoruz. SSL sertifikası nasıl kurulur ücretsiz diye bir arama yaparsanız şayet, onu da panelimizden görebilirsiniz. Bu konuda eHost ailesi olarak ücretsiz hizmetler sunmaya devam ediyoruz.

Site için 'güvenli değil' uyarısı nasıl ortadan kaldırılır?

Bu konuda yapılacak işlemler genellikle bellidir. SSL sertifikası alındıktan hemen sonra web site aktif edilmiş olur ve güvenli değil uyarısı ortadan bir gün içinde kaybolur. Genellikle bu süreç ortalama 24 saat içinde gerçekleşir. Bazı sitelerde bu durum bir gün içinde oluşurken, bazılarında süreç biraz daha farklı ilerlemektedir. Bu yüzden yapılacak olan işlemleri kolaylıkla takip edebilir ve ön plana çıkarabiliriz. Sitelere erişim sağlamak için hosting sağlayıcınızdan SSL kurulumu ile ilgili destek alabilirsiniz. Bunu yaparsanız ne olur? Gelin bir de ona bakalım.

  • Siteye erişim konusunda sorun yaşamazsınız. Siteye girince bağlantınız güvenli değil uyarısı artık kalkmış olur. Bu yüzden de arama çubuklarıyla ilgili olarak adres kısmında görülen kilit sembolü artık yeşil renge döner. Bu da normal bir çalışma demektir.
  • Arama çubuklarında yer alan adresler ünlemli bir işaret karşımıza çıkar. Bu durum da oldukça önemli bir seçenektir. Orayı tıklarsanız bağlantı güvenli diye bir uyarı ile karşılaşırsınız. Bu da herkese güven verir.

SSL sertifikası nasıl alınır? Ücretli mi ücretsiz midir? Ücretsiz SSL sertifikası alma yöntemi

Arama motorlarının belki de en önemli kriterlerinden birisi sitelerin güvenilirliği ile ilgili. Bu yüzden de organik arama trafiklerini artırmak için yapılacak olan çalışmaları son derece önemsemekte fayda var. SEO çalışmalarınızı sağlıklı bir şekilde yürütmek için güvenli hosting sunucuları devreye girer her zaman. Bu konuda eHost olarak güvenli sunucularla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İşin bu kısmını hallettikten hemen sonra SSL sertifikası önemli bir yere sahiptir.

Bu sertifikanın olması demek artı puandır. Olmaması ise eksi puandır. Şahsi ya da ticari konularda kullanılacak olan SSL sertifikaları, farklı türlerde değişiklik yaşatabilir. Bu yüzden de arama yapıldığında ya da araştırıldığında SSL sertifikasının türüne kadar farklı noktalara temas edebilirsiniz. Bu yüzden yapılacak olan bütün araştırma işlerinde sizlere en azından kolay yöntemler sunmak istiyoruz.

SSL sertifikaları bir takım ücretler ile hizmet verseler dahi, bazıları ücretsiz olarak sunulur. Hatta bazı hosting şirketleri bu konuda gerçekten ücretsiz SSL sertifikaları sağlarlar.

  • Ücretsiz olarak kullanacağınız SSL sertifikaları, site hakkında genellikle detay vermez. O yüzden bu konuda sorgulama modları kapalı olur. Bu da işin detaylarıyla ilgilenenler için yeteri güveni oluşturmaz. Haliyle de büyük sitelerin problemleri artabilir. En azından hit konusunda.
  • Ücretsiz sertifikaları genellikle sınırlı gün için kullanılıyor. 30 ile 90 gün arasında kullanılabilen bu sertifikalar, zaman dilimi konusunda da koruma sağlamaya devam ediyor ve bu sayede çok daha fazla kişiye ulaşmış oluyor. Ama ücretli sertifikalar genellikle 1, 2 yıl boyunca gidiyor. Bu da daha çok tercih edilmesi için önemli bir konu halini alıyor.
  • Ücretli sertifika modellerinde ise biraz daha iş değişiyor. Hosting sağlayıcısı tarafından sunulan bu hizmetlerde, genellikle geçerlilik süreleri boyunca 7/24 destek hizmetiyle sunum yapılıyor. Dolayısıyla bu konuda yapılacak olan çalışmalarda olası müdahalelere hemen ulaşabilirsiniz. Yapılacak olan işlemlerde hosting iletişim birimimiz ile görüşebilirsiniz. Bu sayede hızlı bir şekilde destek alabilirsiniz.
  • Ücretsiz SSL sertifikalarının hemen hemen hepsinde alan adı doğrulama imkanı bulunur. Bu sayede güvenlik konusunda en azından alan adlarıyla ilgili kafanızda bir soru işareti kalmamış olur.
  • Bunun yanında bir de fiyat ve maliyet konusu var. Faaliyetlerini daha çok online olarak sürdüren firmalar için ücretsiz SSL Sertifikası kullanılması az görülür bir şeydir. Ücretsiz sertifikalar herhangi bir koruma sağlamıyorlar. Sadece etiket  oluyorlar ve isim veriyorlar. Bu durumda site sahipleri ve kullanıcılar da bir çeşit tehlike altında oluyor. Yapılacak olan işlem için tek bir öneri arıyorsanız, en azından eHost ailesi olarak sizlere sunduğumuz çözümlere göz atabilirsiniz.

Ücretsiz olarak organize edilen ve bu sayede çok fazla kişiye sunulan hosting servisleri arasında SSL sertifikası ücretsiz olarak da yer alıyor. Bunlara göz atarak tamamen sizin için uyumlu olan modellere göz atabilirsiniz. Hem size daha rahat bir ulaşım imkanı sunar bu durum hem de daha verimli bir kullanıma sahip olursunuz. Yapılacak olan işleri bu şekilde ele alırsanız, hosting SSL sertifikası konusunda da karşınızda yer alan çözümleri incelemenize imkan verilmiş olur. Zaman kaybetmeyin ve kendinizle ilgili seçenekleri bu sayede ön plana çıkarın. Daha güvenli siteler için SSL sertifikası oldukça önemli bir seçenek sunacaktır.