Web Tasarımı Nasıl Öğrenilir? Hızlı Web Tasarımı Hizmeti!

Anasayfa Blog Web Sitesi Web Tasarımı Nasıl Öğrenilir? Hızlı...

Web Tasarımı Nasıl Öğrenilir? Hızlı Web Tasarımı Hizmeti!

Bir web sitesi yapmak için temel olarak ele alınması gereken şeyler vardır. Bu konuda sizler için üretilen ve size dair büyütülen pek çok hizmetten bahsedebiliriz. Peki ama web sitesini öğrenme sürecinde neler var? Gelin hiç gözünüzü korkutmadan en basit haliyle web sitelerine giriş yapalım.

Web sitelerinde tasarım ara yüzleri ile ilgili olarak insanların beklentilerine dair cevaplar veriyoruz. İnsanların siteyle ilgili arayışlarını ve iletişimlerini kolaylaştırmak için, en azından yaratıcı bir site tasarımı yapmak size de renk sunacaktır. Bunun için en azından işin basit kodlarını bilmeniz gerekiyor. SEO ile ilgili olarak organize edilen, yenilenen ve özellikle görselleri kullanmak için site içeriklerine bakmanız çok önemlidir.

Web tasarımlarının içeriklerine baktığımız zaman en çok ihtiyaç duyulan şeylerin arasında kodlama durumu bulunuyor. Wordpress gibi siteler bu konuda kolay bir kullanım ve kurulum desteği sunuyor. Bunun için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

  • Öncelikle içerik belirleyin

  • Alan adı seçin ve sunucunuzla birlikte kurulum yapın

  • Tema seçin ve eklenti yükleyin!

Bunları yaparak sırasıyla gerekli kurulum işlemlerini halletmiş olacaksınız. Peki ama bunu nasıl yapacağız dersiniz? Hemen size detaylardan bahsetmek istiyoruz. Bu konuda sitelerle ilgili beklentileri inceleyebilirsiniz.

İçerik belirlemek çok önemli!

Bir sitenin sağlıklı bir şekilde çalışması için, öncelikle ne çeşit bir site kurmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Bu site ya bir blog ya da alternatif satış odaklı bir site olabilir. Bu yüzden bir e ticaret sitesi ya da benzeri siteler için beklentileri yakından takip edebilirsiniz.

Kişisel kullanımlarla ilgili bir blog yapacaksanız işiniz kolay. Sade ve yalın bir site üzerinde bu işlemleri yapabilirsiniz hemen. Bunu kullanarak çok daha farklı ve alternatif bir yapıda ilerleme sağlayabilirsiniz. Uzun vadede içerik yaratma süreci sizin için sorun olmayacaktır. Bu yüzden de ilgilendiğiniz bir kategori ile ilerlemenizi öneriyoruz. Bu yüzden de konu konusunda daha rahat olmanız gerekiyor.

Alan adını seçin ve işleme başlayın!

Bu süreç de çok önemli. Alan adını seçmeniz gerekiyor. Bu sayede hem marka bazlı hem de içerik bazlı bir yaklaşıma merhaba demiş olacaksınız. Zaman içerisinde değişen, yenilenen ve büyüyen bir yapıda çözümleri yakından takip edebilirsiniz. Alan adı seçimlerinde incelenen her türlü çalışmayı da bu süreçlerde kolayca kullanabilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Bu yüzden marka bazlı bir alan adı seçmeniz gerekiyor. Hosting seçimleriyle ilgili de seçenekleri aynı şekilde kullanmanızı öneriyoruz. Peki ama bunu nasıl yapacaksınız? Bunu yapmak için incelemeniz gereken yöntemler ve fırsatlar var. Alan adı seçimlerinde de gerekli olan her türlü çalışmayı ve seçimleri online olarak kullanabilir ve incelemeye başlayabilirsiniz.

Wordpress kurulumu ve tema seçimi!

Eğer yazılımı bizzat öğrenerek bir şeyler yapmak istemiyor, doğrudan siteyi kurup işinize bakmak istiyorsanız (ki oldukça pratik bir düşünce), bu konuda kendiniz de site kurulumu yapabilirsiniz. Bunun için sizlere detaylı bir rehber hazırlamak istiyoruz. Bu rehber ile birlikte en azından gerekli olan bir sürü seçeneği yakından incelemenizi istiyoruz. Kurulumlar ve farklı yaklaşımlar için detayların tamamını yakından görün.

Kurulum işlemi çok önemli. Bu işlemden sonra Wordpress siteniz boş olacaktır. Standart bir default tema gelecektir. Bu temayı kendi tarzınıza göre özelleştirebilirsiniz. İsterseniz Wordpress alt yapısındaki binlerce tema arasınndan seçim yapın (ücretsiz), isterseniz de premium bir tema satın alarak bu konuda alanında başarılı bir tasarımı doğrudan sitenize yükleyin. Bu sayede çok daha etkili bir çalışma üzerinde de durmuş olursunuz.