WordPress Hız Optimizasyonu

Anasayfa Blog Web Sitesi WordPress Hız Optimizasyonu

WordPress hız optimizasyonu, sitenin daha hızlı yanıt vermesini sağlayan bir dizi iyileştirme sürecini içerir. WordPress Hız Optimizasyonu ile sitenizin açılma süresi kısalır, ziyaretçilerin sitenizde daha verimli zaman geçirmesi sağlanır. Hem kullanıcı deneyimini artırır hem de arama motorlarında daha iyi sıralamalarda yer almanıza yardımcı olur.

Günümüz dijital dünyasında, hız ve verimlilik her şeyin öncelikli olduğu bir faktördür. Etkileyici ve göz alıcı bir web sitesine sahip olmanın yanı sıra, hızlı yükleme sürelerine sahip olmak da kullanıcı deneyimini artırır ve dönüşüm oranlarınıza katkı sağlar.

WordPress web sitenizde ziyaretçilerin kaybına yol açan sorunların başında yetersiz web sitesi hızı gelmektedir. Eğer siteniz beklenenden daha yavaş yükleniyorsa, bu durumun doğrudan trafiğinize ve gelirinize etki ettiğinin farkında olmalısınız. Bu gerçek, birçok site sahibini WordPress'in nasıl hızlandırılabileceği konusunda düşündürmektedir. Bu yazıda sizlere WordPress hızlandırma yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Eğer hazırsanız, WordPress site hızını nasıl arttırabileceğinize birlikte göz atalım.

**WordPress Site Hızı Nasıl Arttırılır?**

İşletmeniz için yapabileceğiniz en iyi şey, WordPress sitenizi hızlandırmak olabilir. Eğer bunu başaramazsanız, hem para hem de trafik kaybedersiniz. Dijital dünyada online kullanıcılar oldukça sabırsızdır. Yapılan araştırmaların çoğu, kullanıcıların yavaş açılan siteleri terk ettiğini belirtiyor.

Google, 2018'in Temmuz ayından itibaren sayfa hızının sıralama faktörü olduğunu duyurmuştu. Geçtiğimiz zamanlarda Google, bu sıralama faktörünü rafa kaldırdığını açıklasa da, araştırmalar hızlı yüklenen sitelerin Google sıralamalarında yüksek pozisyonlar aldığı ile korelasyon göstermekte.

WordPress site hızını arttırma için birçok yöntem bulunmaktadır. Öncelikle hangi unsurların sitenizi yavaşlattığını belirlemek için testler yapmanız, siteyi yavaşlatan sebepleri nokta atışı bulmanızı sağlayabilir.

Şimdi çalıştırabileceğiniz bazı WordPress hız testlerine birlikte göz atalım.

**WordPress Site Hızı Nasıl Ölçülür?**

İki saniyeden daha uzun sürede açılan herhangi bir web sitesi, kullanıcı deneyimi açısından iyi değildir. İdeal olarak, yüklenme sürelerini 1 saniyenin altında olacak şekilde hedeflemelisiniz.

WordPress sitenizin hızı, websitenizin her bir sayfasındaki içerik miktarına ve türüne bağlı olarak değişebilir. Ana sayfaları genellikle yükleme hızını tahmin etmek için kullanılırken, yüksek trafik alan diğer sayfaları da test etmeniz gerekmektedir.

Kendi web sitenizi sık sık ziyaret ediyorsanız, tarayıcılar web sitenizi önbelleğe alır ve sitenize her girdiğinizde otomatik olarak ön yüklemeyi gerçekleştirir.

Sizler siteniz hızlı yükleniyor sanabilirsiniz ancak web sitenizi ilk kez ziyaret eden bir kullanıcı sizle aynı deneyimi yaşamayabilir.

Web siteniz için kullanabileceğiniz birçok test uygulaması bulunmaktadır. Şimdilik en çok kullanılan ve başarılı bulunan GTmetrix ve Google’ın kendi aracı olan PageSpeed Insights ile testlerimizi gerçekleştireceğiz.

İlk olarak, GTmetrix’i açalım ve bir web sayfasını test edelim. Daha iyi sonuçlar için (veya web sitenizin ziyaretçilerine) en yakın sunucu konumunu seçin. Anasayfanızın URL’ini yerleştirin ve testi başlatın.

Test tamamlandığında, bir GTmetrix performans raporu göreceksiniz.

GTmetrix web sitesi çeşitli metriklere göre derecelendirir. Ayrıca test sırasında sayfanın nasıl yüklendiğine dair görsel bir zaman çizelgesi sunar. Ayrıntılı olarak anlamak için aşağı kaydırmanız gerekecek.

Summary sekmesi, web sitenizin performansını etkileyen tüm önemli sorunları özetler. Testini yaptığımız Veparanın herhangi bir optimizasyon sıkıntısı gözükmesede, başka sitelerde en çok karşılaştığımız problem sunucu yanıt süresinin çok yüksek olması.

GTmetrix raporunda bu sorunun temel nedenlerini ve bunları nasıl çözebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

PageSpeed Insights aracı, web sitenizin performansını hem masaüstü hem de mobil cihazlarda değerlendirir. Ayrıca, öneriler sunarak sitenizi daha hızlı hale getirmenize yardımcı olur.

PageSpeed Insights'i açın ve web sitenizin URL'sini girin.

Test tamamlandığında, bir PageSpeed Insights performans raporu görürsünüz. Burada, web sitenizin masaüstü ve mobil sürümleri için hız puanlarını ve önerilerini göreceksiniz.