WordPress Otomatik Yedekleme Eklentileri Nasıl Çalışır? İşte En Hızlı Yedekleme Eklen...

Anasayfa Blog WordPress WordPress Otomatik Yedekleme Eklent...

eHost ailesi olarak web sitenizle ilgili sizlere pek çok çözüm sunmak istiyoruz. Bu konuda özellikle site yedekleme gibi işlemlerin nasıl yapılacağı ve nelere dikkat edileceği gibi konuları yakından takip edebilir ve incelemeye devam edebilirsiniz. Web sitenizin, belirli dönemlerde yedeğini almanız sitenizin sağlığı açısından yapcağınız en iyi önlem. Sitenizin olağan dışı durumalarda hasar görmesi yada hacklenme gibi durumlarda başvuracağınız en iyi kaynak yedekleriniz olabilir. Önceki yazımda wordpress için manuel yedeklemenin nasıl yapıldığını anlatmıştık.

Bu içeriğimizde ise size WordPress yedeklemesinin otomatik olarak nasıl yapılacağından bahsedeceğim. Bu yedekleme uygulamalarının manuel yedeklemeye göre pek çok avantajı mevcut. Yedeklerin dropbox ve Google Drive gibi alanlara otomatik olarak yüklenmesi ve belirlediğiniz dönemlerde yedek alması bunlardan birkaçı. Eğer daha önce sitenizin yedeğini hiç almadıysanız hemen bu yedekleme eklentilerinden birisini seçin ve önleminizi alın.

Yedekleme için ücretsiz eklentiler nelerdir?

Bu konuda en azından kolay yöntemlerle yapabileceğiniz işlemleri sizlere anlatmak istiyoruz. Bunlardan birisi olan BakWPub yedekleme eklentisi hem ücretsiz hem de uygulaması çok kolay. BackWPub yedekleme için en iyi uygulamardan birisi. Ücretsiz olarak sunulan bu eklenti ile Dropbox, Amazon s3, FTP alanınıza yada bilgisayarınıza yedek alabiliyorsunuz. Birçok ayar bulunan uygulamada yedek almak istediğiniz veritabanı tablolarını, medya dosyalarını ve daha birçok yedekleme tipini de yedek almanın yanında tüm site yedeklemesini almanızda mümkün. Eklentinin belirli günlerde yedek almasını da sağlayabilirsiniz.

Bir başka ücretsiz WordPress yedekleme eklentisi olan BackUpWordpress backwpub ile hemen hemen yakın özelliklere sahip. Tüm site ve veritabanı yedeğini alabiliyor. Belirlenen periyodlarda yedekleme alarak mailinize gönderimini sağlayabiliyor. Bulut platformlarına yedek almak isterseniz preimum özelliğini satın almanız gerekiyor. Bu konuda da tercihlerin hemen hemen hepsine yakından göz atabiliyor ve incelemeye başlayabiliyorsunuz. Sitemiz üzerinden yenilenen, büyüyen ve ilerleyen bir denge ile bu site içeriklerinin hemen hemen hepsine göz atabilir ve kolay bir kullanımla tamamını yakından incelemeye başlayabilirsiniz.

Updraft uygulamasının diğer uygulamalardan ayrılan yanı pek çok bulut tabanlı yedekleme hizmetini destekliyor olması. Bunun yanında diğer uygulamalardan alınan yedekleri de Updraft geri yükleme yapabiliyor. Uygulama Dropbox, Google Drive gibi alanlara yedeklemenin yanı sıra ücretli sürümünde daha fazla platforma yedek alma imkanı sunuyor. Belirleyeceğiniz dönemlerde yedekleme almasını sağlayabiliyorsunuz ve bu yedekleri size mail yoluyla iletebiliyor. Ayrıca yedekleme sırasında hata oluşursa yedeklemeyi tekrar başlatıyor. Bu konuda bulut yedekleme sistemlerini yakından takip ederseniz en azından nasıl hızlı ilerleyeceğinizi görebilirsiniz. Bizim bu konudaki önerimiz de sizlere her zaman için en iyisini sunmak üzerine ilerleme kat etmeniz olacaktır.

Profesyonel yedekleme çözümlerine alternatifler nedir?

Profesyonel yedekleme çözümlerine alternatifler genellikle site içerikleriyle ilgilidir. Bu içerikler kendi içinde de büyüyen ve etkili bir yenilik yaratan site çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Bizim önerimiz de tamamen bunları kendine has olarak kullanmanız üzerine olacaktır. Site yedekleme yaparken herkesin isteklerine daha farklı ve hızlı bir şekilde göz atabilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz. Geç kalmayın ve içeriklerin hepsini kendiniz de yakından görmeye devam edin.

Site yedeklerken manuel olarak yedekleme yapmakla uğraşmak istemeyenler için biraz daha olsa hızlı bir yöntem olan otomatik eklentileri bu şeklide görebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Genel tanımlarımız bu şekilde olduğu için sizlere de kolay bir kullanım ve yedekleme süreci tasarlanmış olacaktır. Hepimizin isteklerine cevap veren bu yedekleme çözümleri için tek bir tıklama işlemi ile yöntemlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.