Google Çeviri Nasıl Kullanılır? En Verimli Google Translate Rehberi

Anasayfa Blog Nedir? Google Çeviri Nasıl Kullanılır? En ...

Google Translate, bir çeviri uygulamasıdır ve paragrafları, belgeleri, görselleri çevirmeye olanak tanır. Bir çeviri uygulamasından çok daha fazla işleve sahiptir ve milyonlarca insan tarafından kullanılır.  Herkese açık ve ücretsiz olan çeviri platformu sayesinde kelime ve cümleler yazılarak istenilen dile çevrilebilir.

Özellikle araştırma yaparken, küresel kaynaklardan yararlanmak için Google Translate gerekiyor. Yabancı dil bilmeyen kişilere hızlı şekilde çeviri hizmeti sunarak insanların bilgiye kolayca erişmesine katkıda bulunuyor.

Translate Nedir?

Günümüzde hayatın her alanında yabancı dildeki kelimeler ile karşılaşmak kaçınılmazdır. Bilinmeyen yabancı sözcüklerin Türkçeye çevrilmesi için bir araca ihtiyaç vardır. Translate de çeviri anlamına gelen bir kelimedir ve seçeceğiniz iki dil arasında çeviri yapar. Kaliteli ve hızlı şekilde çalışan birçok translate aracı vardır. Dijital teknolojinin önce markalarından biri olan Google da translate deyince akla ilk gelenlerden biridir.

28 Nisan 2006 yılında Arapça ve İngilizce çeviri yaparak başlayan Google Çeviri, 100’ den fazla dili destekliyor ve günde 300 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. 1 Şubat 2009 tarihinden beri Türkçe hizmet de veren platformun desteklediği tüm diller arasında çevirme yapılabiliyor. Aynı zamanda yapılan çeviriler kaydedilebiliyor ve tümü alfabetik sıraya göre saklanabiliyor.

Google Translate birçok fonksiyona sahiptir. Bu fonksiyonlar; kelime tercümesi, web sitesi çevirisi, belge çevirisi, konuşma çevirme, kamera ve görüntü çevirisi ve el yazısı çevirisidir. Yazılan kelimeleri kendi dilinizden farklı bir dile veya yabancı bir kelimeyi kendi dilinize çevirebilirsiniz. Yabancı dilde olan web sitelerinin tamamını yine Google Çeviri ile Türkçe ’ye çevirebilirsiniz.

Google Çeviri aracı üzerine yüklenen .docx, .odf, .pdf, .pptx, .ps, .txt, .xls uzantılı dosyaları da belge çevirisi işlevi sayesinde istenilen dile çevirebilir. Özellikle yurtdışında işinize yarayacak konuşma çevirme özelliğiyle de ikili konuşmalarda anlamadığınız yerleri Google Çeviri sayesinde çevirebilir ve yabancılarla iletişim kurabilirsiniz.

Uygulamanın bir diğer fonksiyonu olan kamera ve görüntü çevirisi sayesinde de görsel üzerinde bulunan yazılar istenilen dile çevrilebilirsiniz. Son olarak el yazısı çeviri özelliğiyle de telefon kalemi ile el yazısı yazabilir ve yazdıklarınızla çeviri yapabilirsiniz.

Google Translate çeviri yaparken sizin için en iyi tercümeyi yapar. Milyonlarca doküman tarayarak en uygun kalıpları arar. Makineler tarafından yapılan çevirilerde sonuçlarda bazen yanlışlıklar olabilir. Bunu önlemek için ise çevrilecek metinlerin uzun tutulmaması gerekir.